IBM, Microsoft og Linux vil patent-trolde til livs

4 kommentarer.  Hop til debatten
IBM, Microsoft og Linux vil patent-trolde til livs
Illustration: ramona georgescu / Bigstock.
De tre selskaber går sammen med Open invention Network om at modarbejde virksomheder, der på aggressiv vis forsøger at få licensbetaling for påstået krænkelse af potentielt tvivlsomme patenter med søgsmål.
21. november 2019 kl. 13:24
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Linux Foundation, Microsoft og IBM går sammen med selskabet Open Invention Network i krig mod patent-trolde, altså virksomheder eller personer, der på aggressiv vis opsøger licensbetaling med søgsmål mod potentielt tvivlsomme patenter.

Det skriver Theregister.co.uk

Sammen skal gruppe udgøre fundamentet for organisationen Open Source Zone, som skal tilbyde juridisk hjælp til selskaber, der bliver ramt af »udokumenterede og ugyldige patent-påstande«, som det defineres i artiklen fra The Register.

»Historisk og vigtigt«

Administrerende direktør hos Open Invention Network Keith Bergelt har ellers tidligere været utrolig skeptisk overfor Microsofts indsats og standpunkt i forhold til patenter i open source-software.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor er han nu glad for at finde Microsoft og IBM på samme side som Linux Foundation og Open Invention Network.

»It was historic and very important and symbolic for IBM and Microsoft to work together to support freedom of action in open source. Microsoft for several years had been one of the most significant threats to open source,« siger Keith Bergelt til The Register.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
24. november 2019 kl. 20:41

Som jeg skriv, en del af tiliden. det hjælper alt sammen.

Det tager lang tid at vende en supertanker :)

Hvis de også fjernet patenter på ntfs og de andre, hvor de skovler penge end på Andriod, så vil jeg rent faktisk begynde at stole på dem ;-)

Jeg ved ikke hvor vigtigt det er at få gjort NTFS åbent? Det giver rigtigt god mening i forhold til exFAT, fordi det bruges af kameraer osv... men NTFS er vel ikke så interessant udenfor Windows.

Med mindre der er tale om at Microsoft troller andre filsystemer med NTFS patenter, det synes jeg dog ikke jeg kan huske at have hørt om.

3
23. november 2019 kl. 11:51

Mener du som i <a href="https://www.zdnet.com/article/microsoft-readies-exfat-patents-for-linux…;. ?

Ny for mig.

Som jeg skriv, en del af tiliden. det hjælper alt sammen.

Hvis de også fjernet patenter på ntfs og de andre, hvor de skovler penge end på Andriod, så vil jeg rent faktisk begynde at stole på dem ;-)

Men OK, Goolge Andriod versioner er jo ikke helt åben, så længe de ikke er det. Så er det vel i orden at Gogle betaler dummebøder ;-)

1
21. november 2019 kl. 23:23

Men hvis de udgav FAT, og deres fil system som GPL/FOSS, så ville det også hjælpe.

Det vil være et stort skidt, ved at vise at MS mener åbenhed alvorligt.

Det vil ikke koste så meget, da patenter snart udløber, og de "omgåes" på forskellige måder.

Men det vil gøre verden nemmere for alle, også for MS, da det vil give noget tilid.

OBS, Når man tænker på at MS tjener flere penge på patente der bruges i Andriod, end de nogle sinde vil have tjent på deres OS til telefoner. ;-)

Men det er vel ok at gode ideer kan belønnes, især hvos der også har været udvikling og andet bag. Men den Amrikanske udgave af en patent lov, er totalt laterligt, og det er godt at det med Englands udtrædelse af EU, så dør det Europæiske for søg på at kopiere det.