IBM klar med nye kvanteprocessorer: Tre gange hurtigere end forgængeren

Det amerikanske firma efterlyser desuden projekter til at teste deres nye hardware.

IBM har netop løftet sløret for to nye kvanteprocessorer.

Den ene er den forskningsbaserede Quantum Experience, der med sine 16 quantum bits med længder overgår forgængerens 5 quantum bits.

Læs også: Kvantecomputere kan næppe knække kraftig kryptering

Den anden kvanteprocessor er en prototype på den business-orienterede kvanteprocessor, som selskabet vil basere deres erhvervsløsning inden for kvanteprocessorer, IBM Q, på. Prototypen kan levere hele 17 quantum bits.

Læs også: MIT: Kvantemekanik kan være svaret på monstertunge dataanalyser i Big Data-projekter

Med disse henholdsvis 16 og 17 quantum bits, eller qubits, ‘kvantevolumen’ formår processorerne allerede at løse problemer, der er for store og komplekse for almindelige computere, skriver engadget.com. Også problemer, vi ikke engang ved findes endnu.

Begynderguide til kvantecomputere

Hvis det lyder for abstrakt, så har IBM også lavet en begynderguide til, hvordan man kan bruge den særlige processorkraft bedst muligt.

Læs også: Forsker efter kvante-opdagelse: Nu handler det mere om ingeniørmæssig indsats end om grundlæggende fysik at knække kryptering

IBM opfordrer desuden interesserede i at henvende sig til dem, hvis man vil teste processorerne. De hører gerne fra folk med ‘abstrakte hjerner’, der kan udfordre dem, fordi teknologien netop kan løse abstrakte problemer,.

Selskabet oplyser, at man fortsat vil arbejde på at gøre processorerne kraftigere, og at man forventer, at de vil kunne levere omkring 50 qubits inden for de næste få år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere