IBM laver mikro-computer: Mindre end et saltkorn

Illustration: IBM
En computer på 1 x 1 mm, lyder måske enormt futuristisk, men det har IBM udviklet. Der er endnu ikke sat dato på, hvornår den kommer på markedet.

IBM annoncerede på sin egen konference IBM Think har lavet verdens mindste computer.

Det er en processor med en størrelse der er mindre end et saltkorn, skriver Mashable.

Den mikroskopiske computer vil naturligvis have begrænset kapacitet, men er trods alt stærkere end x86-chippen fra 1990 - og bevares, det er ikke imponerende i 2018, men de kan naturligvis kobles sammen og udføre opgaver parallelt.

Læs også: CFCS: Vi er i dialog med teleselskaber om brug af Huawei-udstyr

IBM fortæller, at det vil koste under en krone at producere den lille computer, der vil have flere hundrede transistorer.

Oplagt til mining

Man kan bruge den nye chip, som man vil, men IBM lægger ikke skjul på, at de kan kobles sammen og bruges til at udføre drift af blockchains, hvilket også opfordrer til krypto-mining.

Læs også: Horsens tracker turisterne via mobilens wifi-signal

IBM selv mener, at det her blot er første skridt mod en fremtid, hvor alt er fyldt med mini-computere - i endnu højere grad, end det allerede er i dag.

»Within the next five years, cryptographic anchors — such as ink dots or tiny computers smaller than a grain of salt — will be embedded in everyday objects and devices,« fortalte Arvind Krishna, IBM head of research ifølge Mashable.

Nedenfor ses IBMs tegning, der beskriver den mikroskopiske computer

Illustration: IBM
Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Jarnis Bertelsen

I artiklen står der den består af flere hundrede transistorer. Det stemmer ikke overens med der bekræfter billede fra IBM.

Teknisk set er det korrekt at der er flere hundrede transistorer, eftersom flere hundrede tusinde transistorer også er (mange) flere hundrede. At det er flere hundrede tusinde transistorer fremgår for øvrigt af teksten på diagrammet.

1x1mm er for øvrigt også et ret stort saltkorn. Men stadig en imponerende størrelse for en processor.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere