IBM lancerer Watson for Cyber Security til at bekæmpe cybercrime

14. februar 2017 kl. 08:32
Watson har været på skolebænken i mere end et år, men nu mener IBM, at han er klar til at bekæmpe sikkerhedstrusler.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nu er IBM’s Watson for Cyber Security blevet tilgængelig på markedet. Det skal hjælpe sikkerhedseksperter verden over med at definere trusler fra cyberspace.

Annonceringen sker efter, Watson har trænet i mere end et år i at genkende potentielle trusler, hvor den har gennemgået over en million sikkerhedsdokumenter. Derved har Watson lært "cybersikkerheds sproget", skriver IBM.

Fungerer via en app

IBM har integreret Watson for Cyber Security i deres nye kognitive SOC-platform. En ny sikkerhedsapp kaldt IBM QRadar Advisor en vigtig del af platformen, da det er den, som giver sikkerhedsteams adgang til Watsons viden.

Avnet er sammen med blandt andet Sopra Steria og New Brunswick universitet blandt de første til at benytte Watson for Cyber Security og derved byde Watson velkommen i deres sikkerhedsteam. De og 40 andre har ifølge IBM erhvervet sig QRadar Advisor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Sofistikerede cybersikkerheds trusler angriber i dag på flere fronter for at sløre deres aktivitet, og vores sikkerhedsanalytikere har den svære opgave at udpege disse angreb i en stor sø af sikkerhedsrelateret data,« fortæller Sean Valcamp chef i informationssikkerhed hos Avnet til IBM i en pressemeddelelse.

»Watson gør det sværere at sløre noget ved hurtigt at analysere flere strømme af data og sammenligne dem med det seneste sikkerhedsangreb for at give et mere komplet billede af truslen,« fortsætter Sean Valcamp.

Ifølge IBM bruger kun syv procent af alle sikkerhedsprofessionelle kognitive redskaber i deres arbejde i dag. I løbet af tre år mener IBM, at det tal vil tredoble.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger