IBM-knas tvinger dankortet i knæ

5 kommentarer.  Hop til debatten
Den månedlige opdatering af serverne i dankortsystemet medførte tidligere på dagen store flaskehalse i dankortsystemet. Op til en fjerdedel af transaktionerne gik ikke igennem.
16. november 2009 kl. 12:49
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det, der skulle have været en opdatering for at gøre systemerne sikrere, bedre og hurtigere, viste sig i morges at have den stik modsatte effekt.

Ved sekstiden kunne PBS konstatere, at omkring hver tiende dankort-transaktion ikke blev gennemført, og eftersom IBM, der står for driften af serverne, i løbet af natten havde fået den månedlige opdatering, var man godt klar over, at det var her, man skulle lede efter årsagen.

»Formiddagens problemer med dankortsystemet knytter sig til nattens opdatering. Men problemet er løst og har været det siden klokken 11.30,« siger PBS' pressechef Søren Winge til Version2 og oplyser samtidig, at antallet af fejlende transaktioner i perioder var oppe på 25 procent.

Han kan dog ikke umiddelbart fortælle, hvilket element i opdateringerne der har forårsaget proppen i dankortsystemet, og heller ikke, om det drejer sig om forretningsmæssige, sikkerhedsmæssige eller andre typer opdateringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er IBM, der står for driften af vores servere, og det er også dem, der har været i centrum for problemløsningen,« siger Søren Winge.

Sidst dankortsystemet var ramt af nedbrud var for en måned siden, da en strømafbrydelse i IBM's datacenter lammede en lang række virksomheder, herunder PBS.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
16. november 2009 kl. 15:30

PBS og IBM... når minus gange minus stadig giver minus! Hvor stor en nede tid har PBS haft i år?

3
16. november 2009 kl. 18:40

det kan vi ikke konkludere om det er eller ej ud fra artiklen. så svaret er, måske :P

4
16. november 2009 kl. 22:02

Hej,

Man kan nok diskutere deres definition af tilgængelighed i givet fald.

Det kan godt være at "PBS' kortplatform" isoleret set har den illustrerede oppetid - men hvis man isoleret ser på tilgængeligheden er den i al fald langt fra 100% i flere måneder i år.

Vi skal nok have defineret et par målepunkter for at den slags giver mening. I mine øjne fremstår de blot utroværdige i stedet for kompetente, når de oplyser den slags.

Vh thomas jensen, quickpay.dk

5
17. november 2009 kl. 14:15

IBM var en del af problemløsningen - ikke problemet.