IBM klar med nye kvanteprocessorer: Tre gange hurtigere end forgængeren

17. maj 2017 kl. 14:35
Det amerikanske firma efterlyser desuden projekter til at teste deres nye hardware.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

IBM har netop løftet sløret for to nye kvanteprocessorer.

Den ene er den forskningsbaserede Quantum Experience, der med sine 16 quantum bits med længder overgår forgængerens 5 quantum bits.

Den anden kvanteprocessor er en prototype på den business-orienterede kvanteprocessor, som selskabet vil basere deres erhvervsløsning inden for kvanteprocessorer, IBM Q, på. Prototypen kan levere hele 17 quantum bits.

Med disse henholdsvis 16 og 17 quantum bits, eller qubits, ‘kvantevolumen’ formår processorerne allerede at løse problemer, der er for store og komplekse for almindelige computere, skriver engadget.com. Også problemer, vi ikke engang ved findes endnu.

Begynderguide til kvantecomputere

Hvis det lyder for abstrakt, så har IBM også lavet en begynderguide til, hvordan man kan bruge den særlige processorkraft bedst muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

IBM opfordrer desuden interesserede i at henvende sig til dem, hvis man vil teste processorerne. De hører gerne fra folk med ‘abstrakte hjerner’, der kan udfordre dem, fordi teknologien netop kan løse abstrakte problemer,.

Selskabet oplyser, at man fortsat vil arbejde på at gøre processorerne kraftigere, og at man forventer, at de vil kunne levere omkring 50 qubits inden for de næste få år.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger