IBM har udviklet AI-malware, der venter med at angribe til det rette øjeblik

Illustration: Google Deepmind
IBM's proof-of-concept malware DeepLocker bruger et neuralt netværk til at afgøre det rette angrebtidspunkt.

IBM har udviklet proof-of-concept malware baseret på et 'convolutional neural network', som kan forblive i ro indtil helt specifikke betingelser er opfyldt

Konceptet hedder DeepLocker og bliver i dag præsenteret på sikkerhedskonferencen Black Hat USA, som bliver afholdt i Las Vegas.

Det skriver The Register.

Ved at bruge et krypteret payload og samtidig lade et neuralt netværk afgøre, hvornår det skal aktiveres, kan konceptet gøre det væsentligt sværere for sikkerhedsforskere og anti-virus-værktøjer at stoppe malwaren, skriver The Register.

Læs også: AI lærer på timer at lave malware, der undgår antivirus

IBM har demonstreret konceptet ved at kryptere og gemme en kopi af Wannacry-ransomwaren i en videokommunikations-app sammen med kode, der bruger et neuralt netværk til at afgøre, hvornår en krypteringsnøgle skal frigives.

Det neurale netværk, var blevet trænet til at vente indtil et bestemt ansigt blev opfanget på video-appen. Da den rette person satte sig foran PC'en genkendte koden ansigtet, nøglen blev frigivet, payload kørt og systemets dokumenter taget til gidsel.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder