IBM og Google hjælper med at udvikle processor til kinesisk masseovervågning

Illustration: ValeryBrozhinsky/Bigstockphoto.com
De amerikanske tech-giganter hjælper en kinesisk virksomhed, som leverer overvågningsløsninger til kinesiske efterretningstjenester.

Den amerikanske nonprofit Openpower Foundation, som er ledet af IBM- og Google-executives, står bag et samarbejde mellem IBM, den amerikanske chipproducent Xilinx, og den kinesiske virksomhed Semptian.

Det skriver The Intercept.

Sammen har de to virksomheder arbejdet på at udvikle en ny art af mikroprocessor, som skal gøre det muligt for computere at analysere enorme mængder data mere effektivt.

Læs også: IBM satser på vidensdeling med Kina

Semptian bruger ifølge The Intercept teknologien til at levere overvågnings- og censur-løsninger til kinesiske efterretningstjenester.

Ambivalent forhold

Amerikanske virksomheder har længe haft et ambivalent forhold til Kina. På den ene side er Kina et af verdens største markeder og stadig i vækst.

På den anden side har landet et blakket ry i forhold til menneskerettigheder, censur og overvågning, hvilket har ført til alvorlig kritik af amerikanske virksomheder, der vil ind på markedet, til tider fra deres egne ansatte.

Læs også: Google-CEO forsvarer Kina-projekt efter censur-kritik: »Det er et vigtigt marked«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere