IBM går i luften med open source app-udviklingsværktøj

It-giganterne kæmper alle om at få fat i markedet for værktøjer til applikationsudvikling. Senest har IBM lanceret et open source-baseret værktøj.

IBM tilbyder nu et nyt open source-udviklingsværktøj, kaldet Quarks, som skal hjælpe programmører til at udvikle applikationer baseret på Internet of Things-sensordata. Det skriver TechCrunch.

Quarks er baseret på IBM Streams produkt, som er et proprietært enterprise tool til håndtering af store mængder data, men det nye værktøj er blevet designet fra bunden med henblik på at give programmører og producenter et open source-værktøj til at bygge applikationer på toppen af de tilsluttede devices.

Målet er et redskab, som på en enkel og effektiv måde kan sikre udnyttelse af livedata, der kommer fra IoT-sensorer.

Livedata kan f.eks. stamme fra en bærbar enhed, som diabetikere er forsynet med. Eller fra sensorer i en sikkerhedshjelm, som bæres af ansatte i råstofminer eller på boreplatforme.

Udviklingsværktøjer til apps popper op

I forvejen tilbyder Microsoft Windows Bridge for iOS til apps kodet i Objective-C. Det er open source under MIT-licens. Microsoft har også et open source-værktøj til konvertering af iOS-apps til Windows. SAP River til byder et real-time development-miljø til native applikationer, der kører på SAP Hana.

Desuden kan nævnes LiveCode til udvikling af apps til Windows og iOS samt Cocos2D, som er et open source framework og særligt anvendes til 2D-app-produktioner til iOS og Android.

For nylig Købte Cisco Jasper Technologies for 1,4 milliarder dollars, fordi man var på udkig efter et ben i IoT-udviklingen.

Dette viser, at IBM er tydeligvis ikke alene blandt store teknologivirksomheder i erkendelsen af, at apps til Internet of Things-udviklingen er på vej til at blive big business.

IBM håber at opbygge et fællesskab af involverede virksomheder og programmører.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017