IBM får kunde-tæv efter fly-nedbrud

Et større mainframe-nedbrud i New Zealands lufthavne får kunden til at kalde leverandøren IBM for amatører. Nedbruddet berørte 10.000 passagerer og skabte kaos i lufthavnene.

Et nedbrud i en mainframe-computer kastede søndag New Zealands lufthavne ud i kaos, med forsinkelser til følge for mere end 10.000 passagerer.

I en intern e-mail kalder topchef for flyselskabet Air New Zealand, Rob Fyfe, IBM's service for uacceptabel og amatøragtig.

»Jeg svært ved at huske en eneste gang i min 30-årige karriere, hvor en leverandør har været så lang tid om at reagere på et katastrofalt systemnedbrud som i dette tilfælde, og så uvillig til at acceptere ansvaret og sige undskyld til klienten og klientens kunder,« skriver han i den interne e-mail ifølge The Register.

Årsagen til nedbruddet var et strømsvigt efterfulgt af en forsinkelse i nødstrømsanlægget, skriver avisen The Age. Nedbruddet betød, at check-in-systemer samt online-booking og callcentre stod uden fungerende it-systemer.

Nedbruddet indtraf klokken 9.30 lokal tid og var først udbedret klokken 15.30.

»Mine forventninger til IBM var langt højere end de amatøragtige resultater, som blev leveret i går, og jeg har ikke andre muligheder end at bede it-afdelingen om at gennemgå hele spektret af muligheder, for at sikre, at vi har en it-leverandør som vi har tillid til,« skriver Rob Fyfe bramfrit i den interne e-mail.

IBM har indtil videre ikke kommenteret nedbruddet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Christian Provstgaard

Man må sige, at det er en imponerende nidkærhed I lægger for dagen, når det drejer sig om at støve negative historier op om IBM. New Zealand... Et 6 timers IT nedbrud i New Zealand - betinget af strømsvigt - helt ærligt...!? Hvor irrelevant skal det egentligt være for at I ikke skriver om det ? Gad vide hvor mange verdensomspændende firmaer der kunne klare så lav en relevansbarriere for uheldige historier ?

 • 0
 • 0
#2 Danny Bartel

Her er der virkelig lagt op til en sensation - i henhold til overskriften. Vi må straks ind og se hvor mange døde IBM har været skyld i! NOT! Det viser sig jo senere, i selve artiklen at der blot er tale om: "Nedbruddet betød, at check-in-systemer samt online-booking og callcentre stod uden fungerende it-systemer."

Således var der mange forsinkede passagerer, men ingen fly-nedbrud! Godt at IBM har en bred ryg, til sådanne misvisende overskrifter...

 • 0
 • 0
#3 Henrik Madsen

Kære Version2

Næsten samtidig med denne søgte historie om IBM var der en tilsvarende vanvittig historie om Google som skulle sprede mistillid til gmail som cloud-løsning - og en historie som også viste sig at være uden reel - og seriøs - indhold. Og igen næsten samtidig var der fra Version2 en guide til Windows7, som mange kommentatorer var enige i mest af alt ligner en reklame (uden egentlig seriøs indhold) for Microsoft. Hvad er det at I på Version2 har gang i? Sluger I alle historier som bliver serveret af Microsoft fuldstændig råt?

 • 0
 • 0
#5 Martin Ipsen Pedersen

at alle virksomheder laver en bommert en gang i mellem. Forskellen er hvordan man tackler det når det går galt.

For så vidt angår V2, så synes jeg nok der er stor mængde negativt rettede artikler, men jeg kan godt nok ikke lige se at det skulle være rettet mod en konkret virksomhed.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere