IBM får fat i endnu et patent - på 'out of office'-mails

‘The Big Blue’ er i forvejen kendt for at tage mange patenter.

IBM har netop erhvervet endnu et patent - denne gang på 'out of office'-mails, der sender et autosvar, hvis man er på ferie, er på kursus og så videre. Meget lig dem, enhver mailklient har kunnet sende i omkring tyve år. Det har fået internettet op i det røde felt, og både theregister.co.uk og arstechnica.com har bemærket det besynderlige patent. For hvorfor beskytte noget, der har eksisteret længe, med et patent?

Læs også: Er softwarepatenter døde?

Men ifølge IBM er der altså tale om noget helt nyt. For i patentet står også, at IBM har fundet på at sende 'out of office'-mails, FØR man tager på ferie. For eksempel et lille sidehoved i mailen, hvor der står, at nu tager jeg på ferie om et par dage, så hvis du vil mig noget, er det nu.

Læs også: Falske direktørmails i kraftig stigning: Danske virksomheder malkes for millioner

Om det virkelig er banebrydende nok til at retfærdiggøre et patent på den type mails generelt er så spørgsmålet.

IBM maner til ro

Efterfølgende har IBM været nødt til at gå ud og sige, at de ikke agter at bruge patentet til noget. Mastodonten vil altså ikke tvinge andre mailklienter end firmaets egne til at slå funktionen fra eller lave den så markant anderledes,at den ikke falder ind under patententet.

Læs også: Fastfoodkæde i Kina indfører ansigtsgenkendelse: Skal foreslå mad ud fra dit humør

IBM har ifølge eget udsagn ‘skænket patentet til offentligheden’.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Peter Hansen

Hellere IBM end een eller anden patent troll virksomhed der ikke har nogen anden forretning end at sagsøge på kryds og tværs og håbe på at firmaer betaler.

Lemminge-mentaliteten i ovenstående udsagn er slående. Kunne man evt. forestille sig en verden, hvor ingen kunne tage patent på det fladpandet åbenlyse?

  • 2
  • 3
Sune Marcher

Hellere IBM end een eller anden patent troll virksomhed der ikke har nogen anden forretning end at sagsøge på kryds og tværs og håbe på at firmaer betaler.


Enig - eftersom lovgivningen er som den nu engang er.

Jeg har indtryk af IBM har en del af den slags "nu har vi snuppet patent på det her idioti, før andre gør det og sagsøger os". Det er lidt bekymrende i forhold til hvis de på et tidspunkt skulle ændre mening, eller blive opkøbt af nogen med anden mening.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere