IBM får 75 millioner til sikring af EU-borgeres privacy

IBM skal koordinere et EU-forskningsprojekt i, hvordan teknologi kan hjælpe EU-borgere med at beskytte deres persondata.

Den stigende anvendelse af internettjenester, hvor brugerne afgiver information omkring dem selv, sker på bekostning af beskyttelsen af brugernes personlige oplysninger eller privacy.

Derfor skyder EU nu omkring 75 millioner kroner i et forskningsprojekt, som skal finde frem til, hvordan teknologien kan hjælpe med at beskytte brugernes privacy i forbindelse med disse tjenester. Det skriver Network World.

Projektet skal ledes af IBM i samarbejde med 14 andre partnere og skal løbe over de næste tre år.

Målet er at få projektet til at munde ud i en form for digital værktøjskasse, som brugerne kan benytte til at styre, hvilke personlige oplysninger, de afgiver til hvilke tjenester, og hvordan det sker.

Det skal blandt andet sikre, at brugerne får mulighed for selv at definere, hvilke oplysninger de vil afgive, når de benytter eksempelvis en social netværkstjeneste eller logger på en tjeneste ved hjælp af et centralt identitetsstyringssystem.

Identitetsstyring er i privacy-sammenhæng et tveægget sværd, fordi det på den ene side kan hjælpe med at give bedre sikkerhed for brugeren på tværs af flere tjenester, men til gengæld afgiver brugeren noget af kontrollen med, hvor mange oplysninger en bestemt tjenesteudbyder har adgang til.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Anonym

Prime nåede ikke meget og dette lyder som en gang sødsuppe. Uklart om det overhovedet kan siges at dreje sig om privacy eller om et blot er en slags datamanagement.

Man burde kunne nå en hel del mere for 75 mio kroner.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere