IBM-ansatte i strejke over vilkår ved Lenovo-overtagelse

Et stort antal IBM-arbejdere er gået i strejke på grund af frygt for dårligere forhold, når Lenovo overtager dele af forretningen.

Mere end 1000 ansatte hos IBM i kina indledte i sidste uge en strejke på grund af virksomhedens delvise salg af forretningen til Lenovo. Det skriver Reuters.

Handelen indebærer at Lenovo køber dele af IBMs server-forretning, og det er vilkårene hos den nye arbejdsgiver, der har fået IBMs ansatte til at nedlægge arbejdet.

Det er meningen af mere end 7500 ansatte fra mere end 60 lande skal overgå fra IBM til Lenovo, når handelen er endeligt på plads, og de strejkende har også udtrykt bekymring for, hvordan deres fratrædelsesordninger skulle se ud, hvis de skulle vælge at forlade virksomheden, efter at handelen er gået endeligt igennem.

Lenovo har offentliggjort en udtalelse, hvor virksomheden gør det klart, det er et IBM-anliggende at håndtere de strejkende ansatte, da aftalen endnu ikke er gået igennem. Lenovo oplyser i samme ombæring, at man ikke har i sinde at forringe de ansattes lønforhold efter en overtagelse.

»For at sikre en gnidningsfri overgang vil Lenovo sikre arbejde til alle de ansatte i IBMs x86 server-afdeling uden at forringe deres løn«, lyder det fra Lenovo.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (4)

Claus Jacobsen

Mon ikke det er produktionsansatte i Kina? Der kunne måske godt være noget hvis de overgår til en produktionslinje hos lenovo som måske ikke er så højt lønnede som hos IBM. Det er lige umiddelbart det eneste jeg kan få til at give nogen mening. Tvivler stærkt på at det er ledelse/salgsafdeling

Claus Jacobsen

og hvis man så læser de rigtige nyheder (altså de udenlandske) så var det sjovt nok lige præcis den detalje V2 havde udeladt!! - Til en anden gang drenge hos V2!!!! Drop sensationsjournalistikken og hvis i endelig skal oversætte, så gør det i det mindste ordentligt.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer