IBM åbner enormt bibliotek med data om cyberangreb

20. april 2015 kl. 10:511
Der er behov for en større vidensdeling om cyberangreb for at sikre sig bedre. Derfor gør IBM nu data om 20 års data arbejde med truslen tilgængelige.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

IBM offentliggør sit enorme bibliotek af sikkerhedsdata fra de sidste 20 år.

Det skriver Ugens Erhverhv.

Målet er et bedre beredskab mod cyberangreb, og anledningen er, at IBM mener, at ofre for angrebene bør organisere sig på samme måde, som dem der udfører angrebene har gjort.

De mange data omfatter blandt andet information om mere end 8 millioner phishing- og spamangreb, omdømme-data fra næsten en million ondsindede ip-adresser og trusselsinformation baseret på overvågning af mere end 15 milliarder daglige sikkerhedshændelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Informationerne bliver tilgængelige via X-force Exchange, der er en ny platform til deling af viden om cyberangreb. Platformen indeholder udover årtiers data fra IBM også store mængder data fra tredjeparter.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
21. april 2015 kl. 11:49

Endelig,,, kun via et tæt samarbejde kan den bedste sikkerhed opnås. Der er ingen virksomhed der levere 100% sikkerhed, også selvom de skriver dette, men via samlet kraft kan der gøres mere. Hvis vi sammenligner med andre brancher så er det sparsomt hvad der gøres på tværs af virksomheder, offentlige og private og ikke mindst brancher. Indenfor den finansielle branche har man i mange år arbejdet med sikkerhed, men denne viden deles ikke med andre brancher der i dag møder cyber crime.