Forvirrende eller fremskridt? Sådan ser din iPhone ud i fremtiden

Illustration:
Afsløringen af en helt ny brugergrænseflade til den næste udgave af Apples mobile styresystem, iOS 7, deler vandene. Se her, hvordan din iPhone skal se ud fremover.

Apple afslørede på selskabets udviklerkonference WWDC et hav af nye funktioner i iOS 7, den næste store opdatering af selskabets styresystem til iPhone og iPad, men det er alligevel et totalt redesign af brugergrænsefladen, der løber med overskrifterne.

Selskabet har siden sidst bragt en ny designchef ind i form af John Ive, og det betyder et farvel til såkaldt skeuomorphic design, hvor brugergrænsefladen efterligner ting fra den virkelige verden med knapper og teksturer.

I stedet er den nye tendens flat design med enkle, flade ikoner og stærke farver, og flere medier, heriblandt gadgetsitet The Verge, stiller spørgsmål ved den udvikling og kalder redesignet for forvirrende.

Blandt de nye funktioner i iOS 7 er et kontrolcenter, som giver hurtig adgang til at styre blandt andet flytilstand, wifi, lysstyrke og musik. Samtidig er der lettere adgang til meddelelsescenteret, der opsummerer vigtige hændelser for dagen.

AirDrop er en ny funktion til at dele indhold med andre iOS-brugere i nærheden, og der er også forbederinger til multitasking og en række af de indbyggede apps, heriblandt browseren Safari.

Relevant for it-chefen er forbedrede muligheder for håndtere medarbejdernes iPhones og iPads, og der er også en ny aktiveringslås, som gør det sværere at genaktivere en stjålet enhed.

Betaudgaven af iOS 7 er klar nu, men Apple har ikke sat dato på den endelige release. Opdateringen af styresystemet forventes dog at komme til efteråret sammen med en ny iPhone. Ifølge Apple er iOS 6 det mest udbredte mobile styresystem i verden, og over 90 procent af iOS-brugerne benytter den seneste udgave.

Læs også: Apple afslører ny stationær Mac Pro med 12 kerner og cylinderform

Se Apples officielle præsentation af iOS 7 herunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#7 Deleted User

Jeg havde forventet noget andet end et ikonpuslespilslotteri på skærmen. Øv. I mine øjne ser det stadig ud som det gamle, bare med Aero tema, og nogle flere Android features. I deres salgstale video nævnes ordet "revolutionary" nogle gange, men jeg kan ærlig talt ikke ser det revolutionære her. iTunes Radio er hellere ikke noget at skrive hjem om. Jeg synes ikke iOS har rykket sig særlig meget. En Ford T på nye fælge.

 • 8
 • 3
#8 Finn Christensen

...Jeg synes ikke iOS har rykket sig særlig meget. En Ford T på nye fælge.

Jeg kan nu heller ikke opfatte andet end vanlige kosmetik, men æblefolket opfinder jo heller aldrig noget nyt, men produktindvikler kun kendte dit og dat stumper indtil det hele kan puttes ind i deres relekvieskrin. Så kaldes folket til messe og de rettroende kan smide pengene i kirkebøssen og hjembringe lyksalighederne.

I dette tilfælde har æbleindviklerfolket blot flyttet farver, form samt præsentationen af de samme relekvier, så det ser spritnyt ud. Det kneb udfører enhver rigtig quinde jo næsten hver dag :)

 • 5
 • 7
#9 Henrik Mikael Kristensen

I dette tilfælde har æbleindviklerfolket blot flyttet farver, form samt præsentationen af de samme relekvier, så det ser spritnyt ud.

Mange af ændringerne er jo ikke synlige for andre end udviklere, f.eks. promovering af private features til API'ere, så udviklere kan bruge dem. F.eks. er der her frigjort en masse funktionalitet til kameraet, så man kan optage i f.eks. 60 FPS, bedre styring af zoom og autofocus. Andre steder er der forbedret performance, f.eks. i UI tabeller og i OpenGL, samt i hardwareaccelereret manipulation af visse typer bitmaps.

Eksisterende API'ere har fornyet funktionalitet, f.eks. muligheden for at samle data fra bevægelsessensoren, selv når en app ikke kører. Det sparer batteri.

Der er også opdateringer til multitasking, så en app kan vækkes periodisk, hvis den ved at den skal bruge data fra omverden hvert N'te minut, og initiering af baggrundsdownloads fra push notifications.

Der er også nye API'ere, f.eks. til game controller hardware og til administration af audio mellem apps og support for fler-kanals audio. Der er også en API til den annoncerede Airdrop funktionalitet, så udviklere kan benytte denne med det samme.

Der ryddes op i gamle kald, således at nyere og mere elegante måder at gøre ting på bliver standard måden at gøre tingene på.

Alt i alt er det som sædvanligt en gradvis raffinering af iOS, den samme proces som hidtil for at gøre det en tand simplere og en tand bedre at udvikle til. Det er en passende stabil måde at udvikle iOS på, for at sikre at slutbrugeren ikke sidder med fornemmelsen af at sidde med et ufærdigt bleeding edge produkt, og for heller ikke at vælte udviklerne af pinden. Og det er nødvendigt, når der er 300 millioner iOS 6 devices i omløb.

 • 6
 • 1
#10 Theis Blickfeldt

Hmm... Sjovt hvordan at jeg kunne sidde med min Samsung Galaxy S3 i hånden og konstaterer at den har de fleste af de features som de introducerer i iOS7. -Notificationcenter fra lockscreen (tjek) -Adgang til hele kontrol-centeret med ét swipe (tjek) -Fullscreen browsing (tjek) AirDrop og kameraet er det eneste som er nyt, som min "gamle" mobil ikke allerede kan i forvejen.

 • 4
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere