I forsøg på at stoppe piratkopiering skyder Warner Bros. sig selv i foden

5. september 2016 kl. 11:297
I forsøg på at stoppe piratkopiering skyder Warner Bros. sig selv i foden
Illustration: Cinema Public Warning.
Warner Bros. indrapporterer løbende hjemmesider til Google, der er under mistanke for være rettighedskrænkende. Overraskende har de også meldt sig selv.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Warner Bros. forsøger ihærdigt at forhindre, at der dukker piratkopieret indhold op, når man søger efter deres materiale. I deres kådhed ser det dog ud, som om de har skudt sig selv i foden. For nyligt har Warner Bros. bedt Google om at nedlægge flere af deres egne sider, da de efter sigende var copyright-krænkende. Det skriver torrentfreak.com.

Filmindustrien og Google har de seneste år rendt hovederne mod hinanden med krav fra filmindustrien om, at søgemaskinen skal implementere strengere kontrol i forhold til piratkopiering.

Ifølge Warner Bros. og andre store filmselskaber er det for nemt for Googles brugere at finde kopieret materiale. Filmselskaberne ser gerne, at Google fjerner sider såsom The Pirate Bay og lignende sider fuldstændigt fra søgeresultaterne.

Filmselskaberne melder selv ind til Google

Som landet ligger lige nu, så indrapporterer Warner Bros. selv sit materiale til Google for så at bede om at få det fjernet fra indekset. I år har Warner Bros. intensiveret jagten på kopieret materiale, og de har allerede markeret over fire millioner URL’er, der angiveligt skulle være rettighedskrænkende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er dog ikke alle indrapporteringer, der er korrekte, og alene i denne uge har torrentfreak.com fundet fejl i flere af de URL’er, der skulle være rettighedskrænkende. I de skærmbilleder fra DMCA (Digital Millennium Copyright Act), der er vist nedenfor, kan man blandt andet se, at Warner Bros.' officielle side for filmen 'Batman - The Dark Knight' er blandt de sider, som Warner Bros. mener er rettighedskrænkende, ligesom den officielle Warner Bros.-side for sci-fi-nyklassikeren 'The Matrix' også er blevet indrapporteret.

Lovlige sider bliver anmeldt

Ud over at Warner Bros. udfordrer sig selv med fejlagtige indrapporteringer, går det også ud over andre lovlige sider.

Som det ses på skærmbilledet, er et link til Amazons onlinebutik, hvor brugere kan købe eller leje en kopi af 'Batman - The Dark Knight' også blevet mistænkeliggjort for at være rettighedskrænkende. Tidligere er det gået ud over Sky Cinema og IMDb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Groft sagt kan man derfor sige, at i Warner Bros.' forsøg på at blokere for piratkopierer hindrer de samtidig offentligheden i at finde legalt materiale.

Heldigvis for filmselskabet har Google opdaget fejlen, og siderne er derfor ikke blevet taget ud af indekset i første omgang. Dog er Warner Bros.' officielle hjemmeside stadig under efterforskning, lyder det.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
7. september 2016 kl. 08:32

Ligesom de har "tre lovovertrædelse loven" hvor man får strengerer straffe 3. gange man dummer sig</p>
<p>så burde man i DMCA indføre af hvis man 3 gange angiver lovlige sider så mister man retten til af gøre brug af DCMA

Det vil aldrig blive indført, udfra at "hellere en gang for meget(forkert) end at en eneste slipper igennem, det er trods alt anti-piracy lobbyen der har fået sat DCMA ind i lov-bogen, så den skal jo nok bare strammes lidt hist og her ! Derudover er der så godt som ingen der tør gøre/sige det mindste mistænkelige ifht disse rettigheds-forekæmpere, eller undlade at følge deres "anvisninger" for de VIL blive hængt ud som de allerværste syndere der findes ! USA er minoriteternes land, de få der virkeligt og uhæmmet råber op, er dem der bestemmer, det er hellig krig for disse få væsner ! Vi er godt på vej herhjemme !

6
6. september 2016 kl. 12:53

Som opdaget de fik flere hit, og omsætning på grund af pirat link til deres materiale. Hvis det ikke var for det, var de sikkert næsten glemt af ungdommen.

Så de lade alt deres materiale ud, samt muligheden for køb, hvis man vil have en bedre kvalitet. Er der nogen som ved hvordan det er gået med det ?

Men sikkert den mest farbare vej frem, filmbranchen metoder og tiltag minder mere om filippinernes narkotikabekæmpelse, og er sikkert lige så effektiv.

Når man ikke kan stoppe narkotika handel. som hashsalg, selv ikke i USA som i over 40 år har prøvet, med indsættelse af hæren, og fyldet op i fængsler. Hvordan tror man så at man kan stoppe piratkopiering ? Farlige tåber. Selv hvis de fik "lukket", google eller slukket for Internet, så ville hele årgange af serie, som de ikke har tænkt sig skulle til EU før markedet var tapet i USA, flyde rundt mellem dem som vi se dem, en helt serie med alle årgange på et enkelt USB stik, eller en lille bærbar hardisk, hvor alt nyt indhold fra et år kan ligge.

5
6. september 2016 kl. 08:59

Filmindustrien fatter hat og bjælle...

Folk bruger jo ikke Google men derimod alle de piratsider det findes med indbygget søgemaskine..

Forstår stadig ikke hvorfor de ikke bruger energien på at lave en online streaming service hvor alt indhold i verden kan tilgås i stedet.. Det jo forhelved den eneste måde at konkurrere mod pirater.

4
5. september 2016 kl. 15:33

Google kan vel stille krav til det der sendes ind. Du skal ikke bilde mig ind de 4mio links er fundet manuelt, nor nærmere en virkelig dårlig skrevet crawler.

3
5. september 2016 kl. 13:34

Ligesom de har "tre lovovertrædelse loven" hvor man får strengerer straffe 3. gange man dummer sig

så burde man i DMCA indføre af hvis man 3 gange angiver lovlige sider så mister man retten til af gøre brug af DCMA

2
5. september 2016 kl. 11:45

"Heldigvis for filmselskabet har Google opdaget fejlen, og siderne er derfor ikke blevet taget ud af indekset i første omgang."

Men de har utvivlsomt ikke fundet alle "fejlene" (4 millioner URL’er at tjekke) og konsekvensen kan være katastrofal for en lille virksomhed som mister sine besøgende.

Ved gentagne fejlrapporteringer burde virksomhederne miste retten til at ingive en DMCA takedown.

1
5. september 2016 kl. 11:41

Jamen så er det da meget nemt!

Så skal warnerbros.com jo fjernes fra Google.

Det må være den retfærdige vej.

Hvis andre ikke kan klage og få medhold, så kan de vel heller ikke, right?