I det ene af regeringens tech-råd skal man deklarere økonomiske interesser – i det andet skal man ikke
Medlemmer af regeringens rådgivende organer – ekspertgruppen under Erhvervsministeriet, som skal understøtte arbejdet med at sætte rammerne for tech-giganterne samt tænketanken under Kulturministeriet, som skal sætte tech-giganternes indflydelse på demokratiet i Norden under debat og komme med bud på løsninger – skal deklarere deres økonomiske interesser i tech-industrien, men det skal medlemmer af Digitaliseringsrådet under Finansministeriet ikke.
Og det undrer medlemmer på tværs af rådene, skriver Radar.
Læs også: Forsikringsselskaber har undervurderet cybertruslen: Ransomware får priserne til at stige
Mikkel Flyverbom, der er professor i digital transformation ved Copenhagen Business School, er både formand for ekspertgruppen under Erhvervsministeriet og medlem af Digitaliseringsrådet. Han synes, at det er rimeligt, at medlemmerne i de rådgivende organer skal deklarere deres økonomiske interesser, fordi det tydeliggør, hvem de repræsenterer.
Derfor har han taget spørgsmålet med videre til forpersonen i Digitaliseringsrådet Nana Bule, der er adm. direktør i Microsoft Danmark og Island.
Læs også: Danskerne giver forsikring mod cyberangreb den kolde skulder
»Jeg har sagt til formanden, at vi er nødt til at tage snakken om, hvad det betyder, at der sidder en direktør fra Microsoft og et medlem, der ejer Netcompany, for jeg tror, at det kan styrke både ekspertgruppen og Digitaliseringsrådets arbejde, at vi er åbne omkring de forskellige roller og interesser,« siger Mikkel Flyverbom til Radar.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.