I dag begynder politiet at patruljere på internettet

1. april 2022 kl. 08:458
Pressefoto af Politiets Online Patrulje (POP).
Illustration: Pressefoto/Politiet.
Som en del af politiets flerårsaftale sættes Politiets Online Patrulje i dag i drift. I første omgang er fokus på børn og unges færden på sociale medier.
Artiklen er ældre end 30 dage

Politiets Online Patrulje (POP), der skal styrke politiets digitale tilstedeværelse, træder i dag 1. april sine første skridt på internettets sociale platforme.

Det skriver Politiet i en pressemeddelelse.

Læs også: Google-rapport: Nato udsat for russisk phising-kampagne

POP har som opgave at skabe synlighed og tryghed på internettet generelt, men vil i starten have særligt fokus på børn og unge, som politiet gerne vil skabe en tættere relation til. Patruljen vil starte med at patruljere på Facebook.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»I Politiets Online Patrulje vil vi gerne i kontakt med børn og unge. Derfor vil vi også være til stede på forskellige sociale medier og gaming sites, hvor de unge færdes. Det er vigtigt, at vi som politi får skabt en god og tryg relation til de unge, så de tager imod de råd, vi giver, men også så de føler, de kan tale med os, hvis de oplever noget ubehageligt på internettet,« siger Sisse Birkebæk, der er sektionsleder for digital patruljering i National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

Læs også: Finanstilsynet: Cyberangreb er den største trussel mod den danske finanssektor

POP er en del af politiets flerårsaftale, hvor aftalepartierne blev enige om, at der skulle etableres en digital patruljeenhed. Patruljen er tilført 10 årsværk og er placeret i National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) under National Cyber Crime Center (NCCC). POP forventes at være fuldt implementeret ultimo 2022.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
1. april 2022 kl. 18:37

Det er helt analogt til at politiet skulle snige sig rundt i private forretninger og lytte til hvad folk taler om. Ulækkert STASI-samfund.

10
1. april 2022 kl. 19:38

Det er måske mere analogt til strissere, der vandrer rundt i nattelivet for at dæmpe ting, der er på vej ud af kontrol. Eller får hjulpet alt for fulde folk et andet sted hen. Hvis de altså gør sådan noget.

Spørgsmålet er så, om de nøjes med at "følge med" i offentlige fora, for jeg gætter på, at de slemme folk ret hurtigt får forretningerne flyttet til private områder.

De kan naturligvis ikke som mennesker følge ret meget med. Det skal AI vel gøre (og gør det). De kan højst sige dav-dav. Det positive kunne være, hvis en ung i en presset situation husker på "dav-dav" og ved, at der er nogen, der kan hjælpe (og som har brugt mere end en skrivemaskine). Mere (og værre) tror jeg ikke, at det er. Strissere med a friendly avatar.

8
1. april 2022 kl. 18:34

Blot en ny måde for regimet at intimidere borgerne til tavshed på.

5
1. april 2022 kl. 14:10

Det må være en aprilsnar! Ideen er for god til at være rigtig.

7
1. april 2022 kl. 17:43

De griner lidt for meget på billedet. Og art kalde noget for POP vil en eller anden chaf da have grebet ind overfor. Tror jeg da. På den anden side var der engang en gruppe hos Kommunedata, der fik forkortelsen PUL.

Tilsyneladende skriver POP på Facebook, at der ikke er tale om en aprilsnar. Er jeg så blevet narret april TO gange?

6
1. april 2022 kl. 14:40

Ja, jeg kommer også i tvivl (selvom jeg har fulgt med i politiforliget). Men den med politihestene var ej heller en aprilsnar.

4
1. april 2022 kl. 11:45

Endelig en jobåbning for den store mængde af amatør-tonepoliti vi har rundt omkring. Nu kan de blive professionelle! Bliver det ligesom i England hvor man risikerer at de banker på hvis man har kaldt en mand i dametøj for en mand?

2
1. april 2022 kl. 10:17

Ikke aprilsnar Jeg troede først, at det var aprilsnar, men da jeg så billedet af betjente med elektronisk udstyr og kontorstol, gik det op for mig at det jo var sådan, politiet arbejder allerede nu.