Hvornår kan du købe Apple iPad i Danmark - og hvad koster den?

Apples nye skærm-pc bliver sat til salg om 60 dage, men danskerne må vente på 3G-modellen. Prisen for den mindste udgave med 16 GB Flash-hukommelse bliver 499 dollar i USA.

60 dage skal du vente, hvis du vil have fat i Apple iPad, som selskabet officielt lancerede onsdag aften dansk tid. Der bliver den nye Apple-gadget nemlig sat til salg i hele verden.

Det gælder dog kun Wi-Fi-modellerne af iPad og ikke modellerne med 3G, som først vil være tilgængelige om 90 dage.

OPDATERET: Apple udskyder dansk iPad på ubestemt tid

Dertil kommer, at Apples topchef Steve Jobs ifølge Paidcontent UK først forventer at få aftaler på plads med teleselskaber om selve 3G-forbindelsen i Europa i juni eller juli, og derfor kan 3G-modellerne se ud til at få endnu længere udsigter i Danmark.

Den kun 680 gram tunge mellemting mellem en smartphone og pc har en berøringsfølsom skærm på 9,7 tommer og kommer i den mindste udgave med 16 gigabyte Flash-hukommelse og Wi-Fi-forbindelse til at koste 499 dollar.

Apple iPad kommer også i udgaver med 32 og 64 GB hukommelse samt 3G-forbindelse, og topmodellen kommer således til at koste 829 dollar, men den kommer danskerne som beskrevet formentlig til at vente på.

Hvis man sammenligner priserne med de normale prisforskelle på Apple-produkter betyder det, at den billigste udgave nok kommer til at koste mindst 3.500 til 4.000 kroner, når den rammer butikkerne i Danmark om to måneder.

For det får du en 9,7 tommer berøringsfølsom skærm med 10 timers batteritid og evnen at afvikle spil og film i HD-kvalitet samt fungere som webbrowser og e-bog.

Er Apple iPad pengene værd? Bland dig i debatten herunder.

Læs også: Apple afslører iPad - 9,7 tommer skærm-pc vejer kun 680 gram

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (48)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Thomas Wittenburg

Power, flash, tastatur, støtteben... Hvad er det lige man får her, som man ikke får i en billigere, og væsentligt kraftigere netbook?? (indrømmet vi mangler sammenligningsgrundlag, men bare lige for at være på tværs, ikk!?!)

Jeg vil ærlig talt hellere have et stykke med surt!

//Thomas

 • 0
 • 0
#4 Casper Bang

Nah, ellers tak. Måske anden generation når den får OLED, mindre ramme og et kamera - men til den tid kan man sikkert få det samme med Android. Skærmen på 132 dpi er relativ ringe, min Nexus One smartphone har f.eks. 230 dpi.

Mest interesante er den custom A4 chip de har udviklet, som måske er noget ARM CortexA9?!

 • 0
 • 0
#7 Peter Hansen

så sætter Mac endnu engang dagsordenen.

Ipad er vel den første Tablet, som reelt er tynd og vejer ganske lidt.

Successen kommer vel til at afhænge af de apps der bliver lavet til den.

personligt forstår jeg ikke helt hvad det er Flash og multitasking giver mig, men det handler nok om hvad man bruger.

jeg kan bekymres over at der lige nu ikke er dansk tastatur, men det er blot en opdatering væk.

Det fede er, at når Mac sætter standarden for nu, så skal de andre til at komme ud af busken og forhåbentligt lave noget der er bedre.

Jeg kunne da personligt godt se en masse Ipads i toget, der hvor jeg ser netbooks idag.

Jeg kunne da også godt se mig selv med en Ipad til et møde o.s.v.

:)

Fedt med noget at konkurrere ud fra endeligt!

 • 0
 • 0
#10 Christian Nobel

Og uanset hvordan man vender og drejer den, så ser den da voldsomt meget mere lækker ud en den HP Ballmer præsenterede.

Det skal såmænd nok blive en succes - og fint nok at der er mange der synes den mangler hint eller dette, det vil bare sætte endnu mere fut på konkurrencen.

Og så kan man jo altid kikke lidt på the iRack: http://www.youtube.com/watch?v=rw2nkoGLhrE

/Christian

 • 0
 • 0
#12 Casper Bang

Næ egentlig ikke, Apple er jo i forvejen kendt for at være de første til at forhandle premium produkter - hver gang Intel kommer med en ny CPU generation, er det typisk Apple der får leveret først.

Derudover, så er det jo forventet af OLED overtager LCD her i år 2010 både på smartphones og netbooks. Wikipedia siger "In May 2008, Samsung unveiled an ultra-thin 12.1 inch laptop OLED display concept, with a 1,280 x 768 resolution with infinite contrast ratio.[55] According to Woo Jong Lee, Vice President of the Mobile Display Marketing Team at Samsung SDI, the company expects OLED displays to be used in notebook PCs as soon as 2010.[56]"

 • 0
 • 0
#13 Richard Foersom

Fra tech spec: 1024-by-768-pixel resolution H.264 video up to 720p

Med film i 16:9 format, kræver 720p vertikal opløsning 1280 horisontalt, men skærm har kun 1024. Så i virkeligheden må man vise film letter-boxed i 1024*576. Ikke et stort tab, men ikke HD Ready størrelse.

 • 0
 • 0
#16 Christian Hvid

Folk overser hvor revolutionerende det her er - det er kombinationen af udførelse og flytten grænser for hvordan man kan lave forretning - fra en ende af:

 1. De laver deres egen CPU. "A4". De andre designs - f.eks. deres laptop er baseret på generiske PC-designs med chipsets tilgængelige for alle deres konkurrenter. Her bevæger de sig "tilbage til rødderne" med kombinationen af unik integreret hardware og software, hvilket differentierer dem fra deres konkurrenter og gør det svære for konkurrenterne at kopiere Apples produkter.

 2. Apple Store for bøger. Det er måske ikke den største tekniske innovation. Men forretningsmæssigt for en døende bog- og (specielt) avis-industri er det redningsplanke og en revolution, fordi det her faktisk virker (ser ud til at virke) både i teknisk udførelse og fordi det er udviddelse af musik- og applikationsbutikken med millioner af eksisterende kunder.

 3. Pay as go 3G netværk. Præcist som i Danmark er telekommunikation i USA noget man køber pr. lange kontrakter og ugennemskuelige priser. Det her er en simpel, direkte model, umiddelbart tilgængeligt i produktet. Præcist som det skal være. Men bare revolutionerende fordi ingen har kunne finde ud af før.

 4. Et seriøs bud på at lave en ny interaktionsform, ny type brugergrænseflade. Selvom det her rent teknisk er iPhone-platformen, så er applikationen og de grundlæggende interaktionselementer tænkt anderledes - som et tablet / et "bog-agtigt" device. Igen et væsentligt skridt fremad.

Så selvom jeg synes de er over-the-top jumping-the-shark med deres "magiske" reklamevideo på http://www.apple.com/ipad/#video - så er jeg ikke et sekund i tvivl om at det her er i en klasse helt for sig selv, og der kommer til at gå mange år før kinesiske generiske devices med android kan måle sig med dette.

 • 0
 • 0
#18 Jacob Smedegård

2) Lidt som f.eks. Amazon og Barnes & Noble ? ;)

3) En dataplan på 250mb/måneden eller unlimited er da ikke særligt innovativt? Kindles (USA) tilgang er vel en del mere innovativt da forbindelsen her er tænkt som en del af produktet hvor det ikke er forbrugeren der skal tage sig af at betale for data?

4) Så som de 100.000 apps specifikt designet til iPhonens størrelse som Steve reklamerede med skal køre på den her nye iPad som blæser hver pixel op til 2x2?

Jeg er lidt skuffet. Jeg havde forventet at Apple havde taget Tablet-ideen og tænkt nyskabende i de måder man interagerer med programmer og data, men i stedet får vi en stor iPod Touch med et par ekstra apps. Jeg er selv en glad ejer af en iPhone, men jeg kan simpelthen ikke se hvorfor jeg skulle smide penge ud på en stor iPod Touch der fra starten er designet til at man skal købe ekstra tilbehør for at se film eller bruge Apples eget skriveprogram.

 • 0
 • 0
#19 Brian Mikkelsen

Den ser da meget sød ud, men den får mig ikke til at danse af begejstring. Jeg syntes også at jeg kan lugte en tendens til at så længe at en dims er hvid med æble logo, så er den nyskabende og revolutionerende, men den falder jeg ikke for.

Derimod syntes jeg at denne lille sag http://www.alwaysinnovating.com som man har kunne erhverve til 300$ i over et halvt år, virker langt mere interressant. Den kan afspille 720p, køre diverse linux distro's incl android, og så har den, hold nu fast, indbygget køleskabsmagnet (!) og en ting som virkelig tiltaler mit nørd hjerte, er at virksomheden tilbyder support til folk som vælger at splitte tingesten ad, for at bruge den i et eller andet custom device. Så kan det vist ikke lade sig gøre at bevæge sig længere væk fra apples forretnings model.

 • 0
 • 0
#20 Christian Hvid

Jacob. Du er alt for fokuseret på teknikken.

Ja. Ideen om betaling for bøger, der downloades har været der siden ruder konges tid (i internettidsregning), og har været forsøgt utallige gange. Det der er forskellen er at Apple har en butik, der faktisk fungerer i en forretningsmæssigt forstand.

Spørg en applikationsudvikler om forskellen Android og iPhone som salgskanal. Det er som nat og dag. Ikke fordi de er teknisk så anderledes, men fordi Apples butik fungerer som marked - markedsføringskanal, antal købsvillige potentielle kunder, homogeniteten af platformen, vægtning mellem gratis og betalt indhold etc.

Hvilket giver et slutresultat hvor en lille uafhængig udvikler kan tjene penge og faktisk ernære sig med applikationsudvikling (altså på den ene platform).

Det er det, der er revolutionen.

 • 0
 • 0
#22 Deleted User

Enig, Android skal nok komme... men det kræver altså, at Google får fingeren ud, og får lavet en betalingsløsning til Android market udenfor USA.

Apple har sjældent været teknisk længere fremme end andre, men de er super på 3 områder. 1. De er super til at designe brugerflader der virker 2. De er super til at fortælle alle at de er unikke, og teknisk fremme i skoene, også når de ikke er det (super til markedsføring). 3. De er gode til at få helheden til at fungere.

Android mangler desperat både betalingsløsning, og ordenlig synkronisering med mediefiler m.m.

 • 0
 • 0
#23 Christian Hvid

"Android skal nok komme... men det kræver altså, at Google får fingeren ud, og får lavet en betalingsløsning til Android market udenfor USA."

Android market bliver aldrig mere end en parentes.

Lad være med tro at det er en tilfældighed eller et spørgsmål om tid.

Det er det ikke.

Det er to fundamentalt forskellige måder at lave forretning på, Android prioriterer det ikke fordi det ikke er en af deres kerneforretning og derfor mangler de ting du nævner.

 • 0
 • 0
#25 Deleted User

Android market bliver aldrig mere end en parentes.

hvad er det for en fanboy kommentar ?

Android er teknisk ipod-phone langt overlegen, men mangler liiige et par ting for at få ordentlig fart på. Det indrømmer jeg gerne, men for apple-fanboys vil tingene altid være noget l### hvis der ikke er et æble på forsiden ;)

Hvad apple ikke kan, har ingen brug for .. altså før apple kan finde ud af at lave det ;)

 • 0
 • 0
#26 Christian Hvid

Android / Googles forretning er dybest set at tjene penge på reklamer (i søgeresultat/som mægler igennem adsense). Derfor er de interesseret i en overflod af gratis indhold og billig åben hardware.

I Apples verden er der ingen reklamer, til gengæld er der betalt indhold skræddersyet til lukket hardware.

To helt forskellige måder at lave forretning på.

Derfor de forskellige prioriteringer - og derfor min bombastiske udtalelse.

 • 0
 • 0
#29 Thomas Wittenburg

Du ved jo udmærket godt, at begrebet ikke handler om at tingene skal være gratis. Det handler derimod om, at tingene skal være flytbare, åbne og gennemskuelige.

Lad mig lige slå fast, at jeg er en stor tilhænger af Apples tilgang til brugervenlighed, og brugerflader generelt. Men jeg er bestemt ikke fan af et så kraftigt lock-in, som det Apple (og andre for den sags skyld) har på deres brugere.

 • 0
 • 0
#31 Per Erik Rønne

Jeg ser først og fremmest iPad som en ebogslæser, der lukker gabet mellem min iPhone og min MacBook.

Læsning af bøger på iPhone kan lade sig gøre, men skærmen er bare alt, alt for lille.

Læsning af bøger på MacBook kan lade sig gøre, men så er man bundet til skrivebordet [for mig med en ekstern 24" skærm hængende på væggen på et drejeligt hængsel, så man kan skifte mellem portrait og landscape], men det er bare ikke behageligt at læse bøger på en skrivebordsstol.

Læsning af bøger foregår bedst i portrait, og enten i lænestolen eller i sengen. Men der fungerer en MacBook ikke; især tastaturet er i vejen.

På en iPad er det problem løst. Og i modsætning til Kimble har man ikke et fysisk tastatur til bogen, der fylder plads op, og som alligevel mangler æ, ø og å. Og det skal iPad hurtigt få i software, da der jo allerede er dansk tastatur til iPhone og iPod Touch.

Nogle beklager sig over skærmen, der åbenbart er oplyst som en iPhone og ikke efterligner papiret, uden belysning. Men det er faktisk et stort plus for mange mennesker, der med alderen gradvist mister evnen til at se i mørke. De vil slippe for at have en stærk lampe.

Så ja, jeg ser den primært som en ebogslæser, der i modsætning til Amazons er åben [bruger epub i Apples egen ebogslæserapplikation, og andre applikationer findes allerede]. Kindle kan man som bekendt kun bruge til at købe bøger på Amazon, og de er ikke interesserede i danske titler, eller aviser.

Men en ebogslæser som automatisk kan en del øvrige, praktiske ting, herunder alle de 140.000 applikationer der allerede ligger på AppStore.

En ting der ikke er omtalt er om WiFi-udgaven vil kunne bruge en iPhone til at opnå 3G adgang med, men det er måske fordi publikum var amerikansk, og AT&T endnu ikke har åbnet for den mulighed. Som bekendt er USA et mobiltelefonisk uland ...

Og så til dem der mangler multitasking og andre ting, der er specifikt for operativsystemet. Alle regner med at en opdatering til iPhone OS 4.0 vil blive annonceret om nogle måneder, og at denne opdatering vil indeholde multitasking samt en udvidet synkronisering af kalendere mv., altså i forhold til 3. parts kalendere og todos. Og som nødvendigvis også vil synkronisere videre til MobileMe / Exchange Server. Den skulle dog ikke kunne køre på 1. generations iPhones, men da de jo ikke er solgt her i landet kan det jo ikke være noget problem, vel :-).

Og til AppStore. Udvikleren af Pocket Informant [Personal Information Management] kan fortælle at selv om det kan tage lidt lang tid at få godkendt en applikation til AppStore, så har det nu også sine fordele. Der skal allerede på Androids AppStore være kommet malware ... ditto med software til jailbreakede iPhones.

Så på nuværende tidspunkt regner jeg med at købe en WiFi iPad. Jeg er dog lidt i tvivl om størrelsen; hvor mange bøger à i gennemsnit 500 sider kan der være på en model med 16GB, og hvor mange på modellem med 64? Der er jo kun godt en tusse i prisforskel for fire gange så meget plads ...

 • 0
 • 0
#33 Deleted User

Nu er der jo væsentligt flere ebook-readere end Kindle, Amazon kom bare først. Jeg ville i øvrigt være væsentligt gladere for en eInk-læser med hvad der svarer til 14 dages læsning (7500 sidevisninger på en Sony PRS-600), end en enhed med sølle 10 timer.

Nej, den kan ikke spille spil, men skærmen er væsentligt behaligere for øjnene (LCD er altså bare trættende) og langt bedre i f.eks sollys (Stærk lampe :)). Så jeg køber faktisk nok en Sony PRS-600. Tak Apple :)

 • 0
 • 0
#36 Thomas Wittenburg

Jeg har forsøgt mig med at læse romaner på LCD-skærm, og det er ingen fornøjelse i længden.

Det er naturligvis forståeligt, at enhver fanboy må have produktet. Dertil er der jo ingen forskel på fans af forskellige producenter.

I min verden er produktet en fiasko - jeg ville aldrig kunne finde fornuftig anvendelse for den i min hverdag. Det ville bare blive endnu et apparat der skal slæbes med. Og mest sandsynligt kommer den til at samle støv på en hylde.

Er jeg i øvrigt den eneste, der synes Steve's udtalelse om, at en netbook ikke gør noget bedre (underforstået; end en eyePad) er til grin?

 • 0
 • 0
#37 Anders Gregersen

Ok, så der en stor iPod touch med de fordele og ulemper der. Krydret med lidt ekstra.

Hvis jeg ser på hvad primært laver derhjemme med min bærbar (har både mac og pc), så foregår det primært i en browser hvor jeg sidder og holder mig opdateret. For det meste er tastaturet egentlig i vejen for det jeg laver.

Min datter, på snart 4 år, bruger iPhonen når vi kører langt til at tegne på m.m. og finder touch helt naturligt. Så naturligt at hun undrer sig over at laptops og andre ting ikke reagere på samme måde.

Ipad passer lige til mine behov. Den skal bare tænde og virke. Og jo, jeg savner også både flash, java og andre ting, men jeg har også indset at intet produkt løser opgaven 100%.

På indholdssiden er det som altid et problem at bo uden for USA.

 • 0
 • 0
#38 Henrik Mikael Kristensen

Er jeg i øvrigt den eneste, der synes Steve's udtalelse om, at en netbook ikke gør noget bedre (underforstået; end en eyePad) er til grin?

Vi er endelig ved at bevæge os hen imod computere, man bare samler op fra bordet, tænder, trykker på et par knapper på og får den information man skal bruge, og lægger dem fra sig igen på under 10 sekunder. Man slipper for at dedikere sig til at skulle sidde foran computeren. Vi er vant til, at computere er sådan nogle der skal installeres, boote, man skal vente på, genstarte, lukke ned, osv. og er egentlig centrale "altre" for information, som man skal hengive sig til og rette sin fulde opmærksomhed imod, for at få det man vil have.

Nu vender vi det rundt og computeren skal være den genstand, man smider på skrivebordet efter brug uden at gøre sig større tanker om, om man nu fik den lukket ned, om der kommer virus på den, eller om den gider at tænde igen næste gang. Så kan vi få en normal dagligdag igen.

Jeg er ikke overrasket over, at det er Apple der har gjort det, men det er skuffende, at ingen andre har rigtig gjort det i større omfang, så det kunne være blevet populært før Apple kunne gøre sit indtog.

Alan Kay fandt på konceptet i 1968 med Dynabook'en og har berettiget svinet industrien til lige siden, for konsekvent at konstruere og betragte computeren som et avanceret, besværligt og skrøbeligt stykke værktøj i stedet for som en simpel hammer. Jeg er lidt spændt på, om han finder iPad'en værd at kritisere.

 • 0
 • 0
#39 Jon Linde

den virker bare ikke så sjov og fleksibel at jeg kan finde nogen grund til at købe den. (Et æble-logo er ikke grund nok for mig - sorry)

Hvis man først har prøvet at læse et par bøger på hhv. en almindelig skærm og en eink, så har jeg ikke mødt nogle som var i tvivl om hvad de helst vil sidde med i timevis. (Min FARMOR på 76 forsøgte at nuppe min Kindle2. Nu har hun netop selv fået en.(It Made My Day))

Som den-computer-som-man-har-i-sofaen-til-at-surfe-lidt-på er den måske velegnet. Jeg ville nok have foretrukket en mere funktionel browser - f.eks. med understøttelse af flash og andre "normale?" plugins. Men det er måske nok meget individuelt hvad man har behov for og surfer efter

På kontoret vil jeg til enhver tid foretrække muligheden for at bruge et alm. tastatur eller en pen. At sidde med øjnene stift rettet mod en skærm for at lave nogle simple notater kan ikke sammenlignes med hverken tastatur eller pen. (Ja Ja, Jeg ved godt at man kan få et tastatur til iPad, men det har man 9 ud af 10 gange alligevel ikke husket at tage med ind til mødet...)

Alt i alt må jeg nok sige at jeg er glad for at Apple er kommet med deres iPad. De har uden tvivl sat en helt anden standart for hvordan et brugerinterface kan/bør skrues sammen. Det kan de andre producenter så lære lidt (meget?)af, mens at de udvikler de næste generationer af tablet- og notebook/tablet computere og e-bøger.

Personligt er min ønskelaptop, Lenovo x200 Tablet, netop rykket lidt op af ønskelisten - men det er naturligvis også en anden pris :-(

(http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/c...)

 • 0
 • 0
#40 Deleted User

jeg er selv en lykkelig ejer af en macbook. Og blev udmiddelbart begejstret over størrelsen og skærmen. Men så ophøre interessen også. Det er jo en forvokset Iphone. Hvis jeg skulle skifte min Macbook ud når den ikke dur mere med en Ipad, så skal der være noget mere at komme efter. Jeg ville mangle et usb til at overføre min musik fra min itune og ikke spændere penge på at at få de sange jeg har betalt for en gang. Og så syntes jeg at der mangler en office pakke eller apples eget office. At købe en Ipad bare for at bruge penge gider jeg ikke rigtig, så vil jeg helere spare sammen til en ny macbook i fremtiden.

Rigtig god mac dag ; - )

 • 0
 • 0
#48 Per Erik Rønne

Regn med 3.700 [3.669] for den mindste med 16 GB og WiFi. Og 6.050 [5.999] for den støreste med 64 GB, WiFi og 3G.

Det er de tal jeg når frem til når jeg ser på de britiske, med en moms på 17,5%. Jeg har i de danske priser iberegnet en moms på 25%, og i parentesen sat den passende lige nede under et rundt tal ...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere