Hvornår kan du købe Apple iPad i Danmark - og hvad koster den?

27. januar 2010 kl. 20:2240
Apples nye skærm-pc bliver sat til salg om 60 dage, men danskerne må vente på 3G-modellen. Prisen for den mindste udgave med 16 GB Flash-hukommelse bliver 499 dollar i USA.
Artiklen er ældre end 30 dage

60 dage skal du vente, hvis du vil have fat i Apple iPad, som selskabet officielt lancerede onsdag aften dansk tid. Der bliver den nye Apple-gadget nemlig sat til salg i hele verden.

Det gælder dog kun Wi-Fi-modellerne af iPad og ikke modellerne med 3G, som først vil være tilgængelige om 90 dage.

OPDATERET: Apple udskyder dansk iPad på ubestemt tid

Dertil kommer, at Apples topchef Steve Jobs ifølge Paidcontent UK først forventer at få aftaler på plads med teleselskaber om selve 3G-forbindelsen i Europa i juni eller juli, og derfor kan 3G-modellerne se ud til at få endnu længere udsigter i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den kun 680 gram tunge mellemting mellem en smartphone og pc har en berøringsfølsom skærm på 9,7 tommer og kommer i den mindste udgave med 16 gigabyte Flash-hukommelse og Wi-Fi-forbindelse til at koste 499 dollar.

Apple iPad kommer også i udgaver med 32 og 64 GB hukommelse samt 3G-forbindelse, og topmodellen kommer således til at koste 829 dollar, men den kommer danskerne som beskrevet formentlig til at vente på.

Hvis man sammenligner priserne med de normale prisforskelle på Apple-produkter betyder det, at den billigste udgave nok kommer til at koste mindst 3.500 til 4.000 kroner, når den rammer butikkerne i Danmark om to måneder.

For det får du en 9,7 tommer berøringsfølsom skærm med 10 timers batteritid og evnen at afvikle spil og film i HD-kvalitet samt fungere som webbrowser og e-bog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Er Apple iPad pengene værd? Bland dig i debatten herunder.

Læs også: Apple afslører iPad - 9,7 tommer skærm-pc vejer kun 680 gram

40 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
27. januar 2010 kl. 20:58

Nah, ellers tak. Måske anden generation når den får OLED, mindre ramme og et kamera - men til den tid kan man sikkert få det samme med Android. Skærmen på 132 dpi er relativ ringe, min Nexus One smartphone har f.eks. 230 dpi.

Mest interesante er den custom A4 chip de har udviklet, som måske er noget ARM CortexA9?!

11
27. januar 2010 kl. 23:07

Når det største tv med OLED skærm, der nogen sinde er produceret kommercielt er 15" og koster virkelig mange tusinde kroner. Er det så ikke ambitiøst at lave en 9,7" OLED ipad-skærm? -Som det ser ud nu med teknologien, vile det jo hæve prisen mange tusinde kroner.

12
27. januar 2010 kl. 23:24

Næ egentlig ikke, Apple er jo i forvejen kendt for at være de første til at forhandle premium produkter - hver gang Intel kommer med en ny CPU generation, er det typisk Apple der får leveret først.

Derudover, så er det jo forventet af OLED overtager LCD her i år 2010 både på smartphones og netbooks. Wikipedia siger "In May 2008, Samsung unveiled an ultra-thin 12.1 inch laptop OLED display concept, with a 1,280 x 768 resolution with infinite contrast ratio.[55] According to Woo Jong Lee, Vice President of the Mobile Display Marketing Team at Samsung SDI, the company expects OLED displays to be used in notebook PCs as soon as 2010.[56]"

15
28. januar 2010 kl. 00:42

Selvfølgelig vil OLED overtage, det er et flottere billede, med bedre farver og langt mindre strømforbrug. MEN teknologien er viiirkelig dyr nu. Og de ville ikke sælge særligt mange iPads hvis de kostede 1000-1500$

16
28. januar 2010 kl. 00:53

Folk overser hvor revolutionerende det her er - det er kombinationen af udførelse og flytten grænser for hvordan man kan lave forretning - fra en ende af:

  1. De laver deres egen CPU. "A4". De andre designs - f.eks. deres laptop er baseret på generiske PC-designs med chipsets tilgængelige for alle deres konkurrenter. Her bevæger de sig "tilbage til rødderne" med kombinationen af unik integreret hardware og software, hvilket differentierer dem fra deres konkurrenter og gør det svære for konkurrenterne at kopiere Apples produkter.

  2. Apple Store for bøger. Det er måske ikke den største tekniske innovation. Men forretningsmæssigt for en døende bog- og (specielt) avis-industri er det redningsplanke og en revolution, fordi det her faktisk virker (ser ud til at virke) både i teknisk udførelse og fordi det er udviddelse af musik- og applikationsbutikken med millioner af eksisterende kunder.

  3. Pay as go 3G netværk. Præcist som i Danmark er telekommunikation i USA noget man køber pr. lange kontrakter og ugennemskuelige priser. Det her er en simpel, direkte model, umiddelbart tilgængeligt i produktet. Præcist som det skal være. Men bare revolutionerende fordi ingen har kunne finde ud af før.

  4. Et seriøs bud på at lave en ny interaktionsform, ny type brugergrænseflade. Selvom det her rent teknisk er iPhone-platformen, så er applikationen og de grundlæggende interaktionselementer tænkt anderledes - som et tablet / et "bog-agtigt" device. Igen et væsentligt skridt fremad.

Så selvom jeg synes de er over-the-top jumping-the-shark med deres "magiske" reklamevideo på http://www.apple.com/ipad/#video - så er jeg ikke et sekund i tvivl om at det her er i en klasse helt for sig selv, og der kommer til at gå mange år før kinesiske generiske devices med android kan måle sig med dette.

18
28. januar 2010 kl. 02:16
  1. Lidt som f.eks. Amazon og Barnes & Noble ? ;)

  2. En dataplan på 250mb/måneden eller unlimited er da ikke særligt innovativt? Kindles (USA) tilgang er vel en del mere innovativt da forbindelsen her er tænkt som en del af produktet hvor det ikke er forbrugeren der skal tage sig af at betale for data?

  3. Så som de 100.000 apps specifikt designet til iPhonens størrelse som Steve reklamerede med skal køre på den her nye iPad som blæser hver pixel op til 2x2?

Jeg er lidt skuffet. Jeg havde forventet at Apple havde taget Tablet-ideen og tænkt nyskabende i de måder man interagerer med programmer og data, men i stedet får vi en stor iPod Touch med et par ekstra apps. Jeg er selv en glad ejer af en iPhone, men jeg kan simpelthen ikke se hvorfor jeg skulle smide penge ud på en stor iPod Touch der fra starten er designet til at man skal købe ekstra tilbehør for at se film eller bruge Apples eget skriveprogram.

20
28. januar 2010 kl. 07:52

Jacob. Du er alt for fokuseret på teknikken.

Ja. Ideen om betaling for bøger, der downloades har været der siden ruder konges tid (i internettidsregning), og har været forsøgt utallige gange. Det der er forskellen er at Apple har en butik, der faktisk fungerer i en forretningsmæssigt forstand.

Spørg en applikationsudvikler om forskellen Android og iPhone som salgskanal. Det er som nat og dag. Ikke fordi de er teknisk så anderledes, men fordi Apples butik fungerer som marked - markedsføringskanal, antal købsvillige potentielle kunder, homogeniteten af platformen, vægtning mellem gratis og betalt indhold etc.

Hvilket giver et slutresultat hvor en lille uafhængig udvikler kan tjene penge og faktisk ernære sig med applikationsudvikling (altså på den ene platform).

Det er det, der er revolutionen.

21
28. januar 2010 kl. 08:06

Android Market ville sikkert være mere populært blandt udviklere, hvis brugerne kunne betale for varerne.

...så det skal nok komme...

13
28. januar 2010 kl. 00:14

Fra tech spec: 1024-by-768-pixel resolution H.264 video up to 720p

Med film i 16:9 format, kræver 720p vertikal opløsning 1280 horisontalt, men skærm har kun 1024. Så i virkeligheden må man vise film letter-boxed i 1024*576. Ikke et stort tab, men ikke HD Ready størrelse.

5
27. januar 2010 kl. 21:17

Det jeg tænker mest på nu er at den bliver rigtig interessesandt når den kan hackes så man kan få Android på den.

7
27. januar 2010 kl. 21:51

så sætter Mac endnu engang dagsordenen.

Ipad er vel den første Tablet, som reelt er tynd og vejer ganske lidt.

Successen kommer vel til at afhænge af de apps der bliver lavet til den.

personligt forstår jeg ikke helt hvad det er Flash og multitasking giver mig, men det handler nok om hvad man bruger.

jeg kan bekymres over at der lige nu ikke er dansk tastatur, men det er blot en opdatering væk.

Det fede er, at når Mac sætter standarden for nu, så skal de andre til at komme ud af busken og forhåbentligt lave noget der er bedre.

Jeg kunne da personligt godt se en masse Ipads i toget, der hvor jeg ser netbooks idag.

Jeg kunne da også godt se mig selv med en Ipad til et møde o.s.v.

:)

Fedt med noget at konkurrere ud fra endeligt!

9
27. januar 2010 kl. 22:04

Altså den kører jo alle de samme apps som iPhones osv som ikke har sat en fixed screensize i softwaren. Derefter resizer den selv app'en til den nye skærm.

10
27. januar 2010 kl. 22:26

Og uanset hvordan man vender og drejer den, så ser den da voldsomt meget mere lækker ud en den HP Ballmer præsenterede.

Det skal såmænd nok blive en succes - og fint nok at der er mange der synes den mangler hint eller dette, det vil bare sætte endnu mere fut på konkurrencen.

Og så kan man jo altid kikke lidt på the iRack:http://www.youtube.com/watch?v=rw2nkoGLhrE

/Christian

8
Indsendt af Martin Koch Andersen (ikke efterprøvet) den ons, 01/27/2010 - 22:03

Apple's marketingmaskine er simpelthen utrolig fantastisk. iPad'en er på forsiden af alverdens aviser. It's magical!

1
27. januar 2010 kl. 20:40

Stadig ingen flash i browseren?

Ingen multitasking?

Ville hellere have set nye macbooks.

2
27. januar 2010 kl. 20:46

Power, flash, tastatur, støtteben... Hvad er det lige man får her, som man ikke får i en billigere, og væsentligt kraftigere netbook?? (indrømmet vi mangler sammenligningsgrundlag, men bare lige for at være på tværs, ikk!?!)

Jeg vil ærlig talt hellere have et stykke med surt!

//Thomas

3
27. januar 2010 kl. 20:49

fed , ved ikke helt hvad jeg skal bruge den til men skal have en , bliver spændende at se hvordan den er at læse bøger på.

så sikker 6k i danmark for den store udgave

17
28. januar 2010 kl. 01:17

Hm..

19
28. januar 2010 kl. 02:21

Den ser da meget sød ud, men den får mig ikke til at danse af begejstring. Jeg syntes også at jeg kan lugte en tendens til at så længe at en dims er hvid med æble logo, så er den nyskabende og revolutionerende, men den falder jeg ikke for.

Derimod syntes jeg at denne lille sag http://www.alwaysinnovating.com som man har kunne erhverve til 300$ i over et halvt år, virker langt mere interressant. Den kan afspille 720p, køre diverse linux distro's incl android, og så har den, hold nu fast, indbygget køleskabsmagnet (!) og en ting som virkelig tiltaler mit nørd hjerte, er at virksomheden tilbyder support til folk som vælger at splitte tingesten ad, for at bruge den i et eller andet custom device. Så kan det vist ikke lade sig gøre at bevæge sig længere væk fra apples forretnings model.

24
28. januar 2010 kl. 08:47

Jo, det er skam en revolution. Det er den første computer, det ser ud til, min mor kan finde ud af at bruge, så hun kan bruge det dersens internæt.

Og dét er en større revolution end nogen stentavle, Moses tilbyder. :-)