Hvorfor er du ikke på IPv6?

I dag er det World IPv6 Launch Day, og Facebook, Google og flere andre store websteder går nu for alvor 'live' på IPv6. Men hvorfor er du ikke på IPv6?

Fra i dag den 6. juni vil flere af verdens største websteder som Google, Facebook og Yahoo nu være tilgængelig via IPv6. Det sker i forbindelse med World IPv6 Launch Day, som er en opfølger til sidste års World IPv6 Day.

Sidste år gik dagen ud på at teste, om internettet var parat til at håndtere IPv6. Derfor gik flere af de websteder, som var med i testen i 2011, offline på IPv6 efter testen.

I år er det meningen, at IPv6-tilgængeligheden skal være permanent.

Det er muligt, også i Danmark, at få en IPv6-forbindelse og gøre sit websted tilgængeligt via IPv6.

Men det er stadig ikke alle internetudbydere eller hostingfirmaer, som tilbyder IPv6.

For at sætte gang i debatten og eventuelt prikke til de tilbageholdende udbydere, opfordrer vi derfor læserne til at fortælle, hvorfor I ikke er på IPv6. Eller hvis I er på IPv6, så vil vi også gerne høre om jeres erfaringer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (28)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Thomas Andersen

Sydenergi tilbyder det ikke.

De kunne ellers allerede i 2009 melde ud at deres net er 100% ipv6 kompatibelt. Det er ganske enkelt bare ikke aktiveret. "Årsagen til dette er, at IPv6 simpelthen ikke anvendes i 'virkeligheden' endnu." lød det. jvf: http://blog.kramse.org/blojsom/blog/default/IPv6/IPv6-p%C3%A5-internetfo...

Jeg skrev til dem i dag og fik dette svar: "Vi har ikke aktiveret IPv6 hos SE endnu desværre og vi har ikke nogen tidshorisont på hvornår der aktiveres."

 • 3
 • 0
#3 Flemming Riis

min private hjemmeside er via cloudflare blevet ipv6 , jeg har en adsl forbindelse via free.fr som kan ipv6 , og vores isp herhjemme nianet tilbyder det.

Men udover det så har vi en firewall der ikke understøtter ipv6 så det går lidt endnu før vores edge er flyttet til ipv6

 • 0
 • 0
#6 jonas Vejlin

Så lang tid jeg kan bruge de services jeg gerne vil er jeg ligeglad om det er via IPv6 eller IPv4. Jeg så noget statestik for noget tid siden. Hvis jeg husker rigtigt så er der omkring 45 % der er ipv 4 only og ca 1-2 % ipv 6 only. Resten kan både tag IPv4 og 6.

Den dag jeg ikke kan få min daglige version2.dk fordi I er gået over til IPv6 only så skal du nok se mig komme op af stolen

 • 3
 • 6
#8 Baldur Norddahl
 • 2
 • 0
#10 Michael Nielsen

Det er en gateway der kan give dig en tilstedeværelse på nettet.

har brugt det i et par år, problemet jeg har er at desværre så er det også de færreste DNS providere der supportere AAAAAA records, og derved IPv6..

Så hvis du vil være tilstede på IPv6, så behøver du ikke vente til din ISP understøtter det direkte. Jeg køre hybrid IPv6/IPv4 på mit internet net i mit hus, men har IPv6 tilstedeværelse.. Mangler bare lige en DNS provider..

Når jeg får min fiber forbindelse, skifter jeg nok til at selv hoste min DNS.

 • 0
 • 0
#14 Rune Ploug

Heh... Læg lige mærke til at Fullrate lige som Telmore er det primære TDC måtte opkøbe da de ikke selv kunne lave noget tidsvarende. YouSee er ligeså udskilt fordi de rent faktisk levere et konkurrence dygtigt produkt hvis man ser bort fra de stadig misbruger deres monopol status med høje priser på TV kanal delen. Ja ikke at Viasat eller Kanal-Digital er meget bedre der men de ejer da kanalerne og sælger dem væsentligt billigere til Bokser eller deres egne pakker.

Men tilbage til IPv6 - det alt sammen TDC firmaer og det alt sammen forhalet lige som deres fibernet opkøb der reelt gør deres monopol kobbernettet umådeligt dyrt at vedligeholde oven i de gamle og væsentlige dårligere services.

For god ordens skyld skal jeg lige skynde mig at nævne at jeg har selv Fullrate, Telmore og tidligere YouSee og er som regel ret tilfreds med deres service på mobil og internet siden. Men som ingeniør i branchen har jeg aldrig mødt nogen der kunne komme med et seriøst svar på hvorfor TDC for lov til at fortsætte med deres konkurrence forvridende opførsel ud over at det selvfølgelig er en politisk revision på området der mangler og ikke noget en juridisk klage fra konkurrenterne kan afhjælpe.

 • 1
 • 0
#16 Michael N. Jensen

Heller ingen IPv6 hos Waoo, de modarbejder det ligefrem ved at blokere for IP protokol 41 (ipv6 encapsulation som f.eks er krævet for tunnel via he.net som imho er dem der har de bedste gratis ipv6 tunnels).

Sixxs tunnels virker dog men kræver ekstra software kørende hele tiden istedet for at bruge det indbyggede i OS'et som he.net gør.

 • 0
 • 0
#19 Casper Thomsen

Et bedre spørgsmål er, hvorfor er version2 ikke på IPv6?

Spørgsmålet skulle jo komme. Kender I den med skrædderens børn, der går med huller i bukserne?

Nej, helt alvorligt har vi faktisk siden november haft et issue hos vores hosting-leverandør på, at vi gerne ville på IPv6 til IPv6 Launch Day, og der har siden kørt en dialog med to underleverandører (hvoraf en af dem er TDC), men det har ikke kunnet lade sig gøre.

Jeg kan ikke give en nærmere teknisk forklaring på, hvorfor det er så svært, men blot konstatere, at det åbenbart ikke er lige til.

Mvh Casper

 • 2
 • 0
#20 Martin Jensen

Hvis man virkelig vil, og man kører Varnish, så kan man jo leje en virtuel server, eller et par rackunits, og sætte et par varnishes i colocation et sted med ipv6 - og så lave AAAA records der peger på disse, og give adgang til sine backends over IPv4.

Det var en fin løsning til at vise online presence til en IPv6 dag - det er nok ikke en nødvendigvis en god løsning ifht. ens eksisterende setup som permanent løsning.

Selv tunneler jeg hjem til min TDC VDSL fra IPv6 på en fiber internet access - det kører lidt bedre når man er tunnelbroker for sig selv. :)

 • 0
 • 1
#21 Casper Thomsen

Hej Martin.

Hvis man virkelig vil, og man kører Varnish, så kan man jo leje en virtuel server, eller et par rackunits, og sætte et par varnishes i colocation et sted med ipv6 - og så lave AAAA records der peger på disse, og give adgang til sine backends over IPv4.

Der findes formentlig en række løsninger på, hvordan vi kunne have fået Version2 på IPv6.

Men det ærlige svar er, at løsningen ikke ville være særlig reel, og så er der grænser for de omkostninger og den kompleksitet, vi vil indføre i vores setup for at komme på IPv6.

Det er formentlig nøjagtigt samme problemstilling, som en række andre virksomheder står i, når vi snakker skiftet til IPv6.

Mvh Casper

 • 0
 • 0
#22 Frithiof Andreas Jensen

Telia.se ved ikke engang hvad IPv6 er - eller rettere: De ved det nok et eller andet sted nede i maskinrummet, men det er en bedre forretning at "hogge" IPv4 adresser og lade dem stige i pris, der er gebyrer for nye adresser u.s.w. u.s.f.

... Derudover er "War on Terror"-komplekset sikkert ikke så glade for End-to-end encryption.

 • 0
 • 0
#24 Morten Krøyer

Nej, det er ikke muligt at få IPv6 adresse endnu. Vi har ingen dato på hvornår vi kan levere IPv6, men det skulle gerne blive engang i løbet af 2013

Med venlig hilsen Dansk Bredbånd Kundecenter

Sådan... det skal da endelig ikke gå for stærkt...

 • 0
 • 0
#27 Peter Wiese

Har ikke IPv6 via ISP endnu men kunne læse mig frem til på nettet at Altibox i Norge vil udrulle det snart med nykunder først og bestående kundeforhold senest til udgangen af 2013. Desværre er der stadig ikke nogen horisont på det ved den danske selskab.

Jeg 'nøjes' i mellemtiden med sixxs.net som IPv6 tunnel provider og routeren hjemme hos mig holder styr på subnettet så jeg bekvemt kan køre IPv4 og IPv6 parallel alt efter hvilken enhed kobler sig på nettet.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere