Hvordan er din drømme-mobiltelefon?

Sommerkonkurrence: Er du til Iphone, Nokia eller Blackberry? Hvordan får vi samlet det hele i en eneste håndholdt, der er til at have i lommen og hvad kan den?

Skriv dit bedste bud på, hvordan din drømme-mobiltelefon ser ud i debatten nedenunder. På baggrund af hvor innovative, kreative og fremsynede jeres indlæg er, udvælger redaktionen det bedste bud. I kan selvfølgelig også selv være med til at afgive jeres stemme i debatten om det bedste forslag ved at benytte afstemningsværktøjet på sitet.

Redaktionen udvælger hver uge det bedste forslag og belønner med et gavekort til Hjem-is.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (22)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Lars Balker

...prøver jeg lige at undgå her:

iPhone 3g (GPS, yadda yadda) med følgende nye features:

 • haptik - man skal kunne betjene en telefon uden at kigge på den, så den trykfølsomme skærm skal kunne "vokse" knapper efter behov. Teknologien er ret langt fremme, så det ville ikke undre hvis det er i 3. eller 4. iPhone.

 • et kamera (+ blitz!) der rent faktisk er lige så godt som et almindeligt lommekamera. Nokia N82 er tæt på.

 • et batteri der varer mere end 10 minutter (gerne en hel arbejdsdag + det løse)

 • Bluetooth (mus+keyboard) + output til skærm (DVI/displayport), så det mobile kontor kan tages med i lommen i stedet for i en taske.

 • 0
 • 0
Anonym

....og plade som kan holde kaffekoppen varm, stik til at starte bilen på en kold dag, skærebrænder etc. altsammen drevet at mobilt a-kraftværk (yadda yadda)

Undskyld, kunne ikke lade være, det er ment humoristisk....

I min perfekte drømmeverden, hvor tyveri og rapseri straffes med, at man bliver overhældt af kogende bly, ville jeg foretrække en mobiltelefon der fungerer, ikke kræver trækvogn for at kunne tansporteres og som håndtere de sikkerhedsaspekter der opstår når man tager virksomhedens data med i lommen !

Ikke noget med genstart flere gange dagligt, batteri der ikke holder til en arbejdsdag, smarte funktioner man kun bruger første gang man håndterer telefonen eller når man virkelig keder sig (kamera og radio f.eks.) og ubrugelig brugergrænseflade som egner sig bedre til en fullblown desktop PC (F.eks. Windows nowbile)

Et efter min mening virkelig godt bud er:

Nokia E71 med DME software til synkronisering af PIM-data.

Sikker, hurtig og først og fremmest en mobil-TELEFON der virker hver gang.

Se det er, ikke en 'jeg ville så gerne være en PC/Mac' drømme-mobiltelefon.

 • 0
 • 0
Torben Mogensen Blogger

Jeg har ikke brug for GPS, kamera, aftalekalender, MP3-spiller, fotoalbum osv. i min mobiltelefon.

Til gengæld vil jeg gerne have en, der er lille, robust og som har batteri til over en uge på stand-by og som kan lades op via USB-stikket i min computer (uden, at jeg skal bruge et kabel).

Med hensyn til formen, så kan jeg forestille mig en let bøjet "pind" med målene 5x20x120mm, så den er nem at holde op mod øret og nær munden. Bredden på 20mm er nok til et en-linjes display og en række taster nedenunder. Jeg har lavet en grov skitse på www.diku.dk/~torbenm/phone.pdf .

 • 0
 • 0
Thomas Alexander Frederiksen

Som det allerede fremgår, trækker folks ønsker til mobiltelefoner i to retninger.

Den ene, glimrende eksemplificeret ved Torben Mogensens bud (der i øvrigt er et af de bedre jeg har set), er den simple telefon der kan ringe - og ikke specielt meget andet.

Den anden er en full-blown lommecomputer med telefon, kamera og alt muligt andet. Det er nok også den jeg hælder mest til.

For mig er iPhone 3G nok det der pt. kommer tættest på. Så min (tilgængelige) drømmemobil ville nok være en iPhone 3G med et mindre retarderet telefonselskab. Lars Balker Rasmussens ønske om tastatur + skærm-output kan jeg fint tilslutte mig - eller i det mindste bare tastaturet.

(tele.test er altså en diskussionsgruppe)

 • 0
 • 0
Klaus Kolle

Skal man svare strikt på spørgsmålet må det være en velformet sag med en 12-14 taster og en skærm der kan vise lidt information om hvem der ringer og hvem man ringer til. Et batteri, som har en rigtig fornuftig levetid skulle ikke være svært at kramme ned i denne mobiltelefon, for der er jo stort set kun radioen og den simple CPU, som bruger strøm. En Bluettoth forbindelse er dog ikke at foragte, så kan bilradioen stadig anvendes - ellers var de mange tusinde kr jo spildt.

Tale vi om en multifunktions-dims, som også kan bruges til at telefonere med er der jo straks nogle andre ting som jeg gerne vil have:

Telefonfunktioner uanset hvor jeg er i verdenen - det har de fleste vel allerede i dag.

Bluetooth og Wifi er gode ekstra faciliteter, som gør livet lidt lettere og billigere.

IP telefoni over WiFi'en mindsker mine omkostninger.

Default indsættelse af landekoder (+45) og mulighed for at vælge landekoderne for udenlandske kontakter fra en liste - jeg kan ved grød ikke huske alverdens landekoder.

For tiden bruger jeg også min mobil-dims som kalender funktion og savner derfor muligheden for at kunne synkronisere med forskellige kalendersystemer, dog ikke Microsofts, da jeg ikke bruger disse produkter. Så en mulighed for at kunne definere kalender synkroniseringen ud fra mine behov ikke ud fra hvad nogen måtte synes på forhånd.

Til kalender funktionen har jeg behov for et ordentlig tastatur - kan ikke forliges med de ti taster (bruger derfor pt Nokia E70 med klap-ud-tastaturet).

En god regnemaskine f.eks. på niveau med HP's matematiske eller programmør udgaver.

Mulighed for at kunne tjekke sine mails undervejs er ikke dårligt, derfor POP3 og IMAP funktionalitet. Igen er Microsofts produkter mig aldeles uinteressante.

Mine børn synes at SMS er en god måde at kommunikere på, så det må jeg vel også have - igen kommer det fulde tastatur mig til gode.

Et USB stik ud af siden/toppen/bunden, så man lige kan have et par præsentationer på mobil-dimsen. Af uransagelige grunde husker jeg i 99,8 % af tilfældene min mobilos, men sjældent memorysticks og lignende lagringsdimser når jeg skal have noget data med mig.

Når nu USB stikket er indbygget skal dimsen naturligvis præsentere sig overfor en tilsluttet computer med et disksystem, der er tilgængeligt for alle operativsystemer. På den måde kan data nemt flyttes til/fra dimsen. Og på den måde undgås også proprietære mobil-overførsels-programmer, som alligevel ikke leveres til netop det operativsystem jeg har valgt. Jeg vil have friheden til at vælge våben^h^h^h^h^hOS.

En diktafon mulighed var ofte anvendelig når man får den tunge opgave at skulle referere et møde. Skal kunne optage i gængse formater.

Skulle vi trække den helt ud ville det jo være fint med en GPS funktionalitet svarende til min Garmins, så er der da et mindre apparat at holde styr på. Og jeg taler ikke om f.eks. Nokias kombinerede løsning, som kræver online forbindelse for at hente kortmateriale m.v. Det skal være i dimsen hele tiden. En GPS funktionalitet kræver en fornuftig skærmstørrelse, hvilket konflikter med ønsket om en ikke alt for stor dims i lommen.

Kameraet vil jeg gerne have, for det er godt til at affotografere tavler, flip-overs og plancher under møder m.v. - som understøttelse af hukommelsen. Derfor behøver kvaliteten ikke nødvendigvis at være i top.

Og så skal det hele være indrettet på en måde så betjeningen kan indrettes efter mine behov (jeg vil godt bruge lidt tid på konfigurationen) for jeg synes det er sjældent at jeg kan se det logiske i designernes måde at indrette betjeningen på og især at indstillinger er - for mig - logiske at finde og indstille til den funktionalitet jeg ønsker.

Ergonomisk design er for mig mange gange vigtigere end blære-effekten som nogle tilsyneladende gør så meget ud af. Funktionalitet og ergonomi betyder langt mere i den daglige anvendelse af dimsen.

Hvad kunne man ellers få brug for på sådan en mobil-dims? Sikkert et par småting mere, som jeg ikke lige kan komme på her og nu.

 • 0
 • 0
Kristian Ørmen

Min drømmetelefon er vandtæt :-) Min Nokia E51 (ca. 3 mdr gammel) er lige kommet tilbage fra "værksted" med påstået vandskade og dermed uden for garanti.

Jeg checkede mail på den, lagde den på bordet, tog den igen et par timer senere og så virkede tastaturet ikke!

Ud over at den skal være vandtæt skal den naturligvis have indbygget IP telefoni, Wifi, 3G, e-mail klient og alle de andre gængse hyggelige features :) Den måtte f.eks. gerne kunne streame TV i windows media format så man kunne se dr.dk/tv, tv2nyheder, tv2regionerne.dk o.s.v. uden at betale for andet end trafikken.

 • 0
 • 0
Lars Balker

Det er måske værd at gøre opmærksom på at jeg koncentrerede mig om hardware-features. Software kan man jo altid tilføje senere, men det er sgu svært at gøre noget ved en manglende radio.

Drømmetelefonen måtte derfor selvfølgelig gerne være helt eller meget åben på software-siden, så hvem som helst kan skrive de manglende MMS, regnemaskine, kalender-synkroniserings osv. moduler, præcist som vi forventer det på en almindelig computer i dag.

Ditto at jeg i mit "video out" forslag forventer at man kan blæse telefonens gui op i 1920x1200. Det er jo bare software.

 • 0
 • 0
Peter Mogensen

Min drømmemobil skal bare have en hurtig internet forbindelse og en hurtig input-metode, så jeg kan bruge den med SSH.

Bortset fra at OpenMoko FreeRunner kun har GPRS/WiFi, så tror jeg på at der kommer et ordentligt "keyboard" til den, der kan bruges i en snæver vending.

Ellers så er den jo USB-host :)

 • 0
 • 0
Anonym

hvis mobiltelefonen skal være min fremtidige nøgle- og identity device, så skal der en radikalt anden og højere sikkerhedsniveau til.

Den må ikke kunne spores, aflyttes eller hackes. Den skal kunne håndtere mange forskellige sikkerhedsmodeller og stå for forhandlingen af tilpasning til den aktuelle situation.

Gadgets er ret ligegyldige, dem kan man altid hægte på, når de skal bruges. Den skal kunne kommunikere transaktionspeudonymt og lokalt også transaktionsanonymt.

 • 0
 • 0
Anders Bak Jensen

En mobiltelefon der kan håndtere 2 SIM-kort! Så behøver jeg ikke at rende rundt med to telefoner - en privat og en arbejdstelefon! Telefonen skal naturligvis kunne håndtere at begge SIM-kort "er online" og skal kunne modtage opkald, sms'er etc. på begge.

 • 0
 • 0
Anonym

Jeg har hørt af flere omgange at grunden til dette ikke eksisterer (eller ikke vil fungere). Er at mobilnettet ikke vil acceptere 2 aktive SIM kort med samme IMEI nummer, men det må der vel da være en løsning på.

Jeg mener at have hørt om en dobbelt-SIM telefon, men det er en fejl at tage den tilgang, fordi det blot kombinerer 2 telefoner i en. Du skal kunne have vilkårligt mange virtuelle telefoner.

Og selvfølgelig skal vi af med IMEI overvågningsmekanismen som blokerer for at sikkerheden kan udvikles og gøres kontekst-specifik. Det er en forældet tilgang.

 • 0
 • 0
Emil Petersen

Min drømme telefon skal være uafhængig af selve den fysiske enhed.

Sagt med andre ord.
Alt hvad jeg har på telefonen af personlige oplysninger skal synkroniseres via nettet. Således jeg ikke mister mine oplysninger når jeg smider min telefon væk.

Det gælder alt, billeder, kalender, sms'er osv. Alt mit private indhold.
Jeg skal kunne sende/modtage sms'er selv om jeg ikke er ved telefonen. F.eks. på min computer eller en anden mobil jeg netop har lånt.

Jeg skal altså kunne logge mig ind på mit nummer fra en anden mobil og have adgang til det hele.

Sikkerheden skal være i top da min drømmetelefon har adgang til alle mine personlige oplysninger. Men det lader jeg andre om at udtænke =)

 • 0
 • 0
Mark Gjøl

Skal være lille. Når jeg går rundt med den skal jeg ikke lægge mærke til at jeg har den på mig. Den skal først blive relevant når jeg skal bruge den - dvs. når jeg skal tale med nogen, modtager sms/email... Det er hermed også et krav at den er flad, så jeg ikke får en kæmpe bule på bukselommen.

Skal have et flydende interface. Det er forfærdeligt med mange nye telefoner, hvor de laver en masse vilde effekter - som telefonen tydeligvis ikke er gearet til at rendere i tilpas høj hastighed. Jeg elsker det, når der er pæne transitions mellem forskellige skærmbilleder, men hvis det hakker ryger det hele på gulvet, for mit vedkommende. Nåja, og der skal ALTID være transitions. De skal naturligvis være hurtige, men de skal være der!

Skal have et pænt design - indeni og udenpå. Hvad der er pænt vil jeg lade andre bestemme, så længe telefonen er lille.

De vigtigste funktioner skal kunne opereres uden at kigge på telefonen. Jeg vil ikke skulle kigge på telefonen for at kunne tage den. Det skal være muligt at tage telefonen op af bukselommen, til øret, i en bevægelse, uden først at skulle orientere mig visuelt.

Lang batterilevetid. Den skal helst leve noget længere end de 2-3 dage min nuværende Nokia 6500 kan. Advarslen for fladt batteri skal være i så god tid, at jeg kan nå at sætte den til at oplade før den dør. Det nytter ikke noget, at jeg modtager advarslen på arbejdet, og ikke har en telefon på vej hjem derfra.

Åben telefon. Den behøver for så vidt ikke være open source, selvom det er en fordel, og det bestemt lader til at være på vej fra flere retninger, men den skal være åben. Åbent API, så jeg selv kan skrive programmer til den. Den skal helst lades op med et standard-stik, ikke et eller andet skummelt stik fabrikanten har fundet på.

To simkort er også på ønskelisten, efter jeg er begyndt på arbejde, hvor man skal have firmatelefon. Det holder ikke at rende rundt med to telefoner - især ikke, når den ene er min drømmetelefon, og den anden er det billigste de kunne finde.

Med 3G og det der kommer derefter finder jeg næsten wifi som overflødigt. Dog er jeg ret glad for GPS-funktionaliteten, så lige det ekstraudstyr må den gerne have. Kamera er også overflødigt.

 • 0
 • 0
Torben Mogensen Blogger

De vigtigste funktioner skal kunne opereres uden at kigge på telefonen. Jeg vil ikke skulle kigge på telefonen for at kunne tage den. Det skal være muligt at tage telefonen op af bukselommen, til øret, i en bevægelse, uden først at skulle orientere mig visuelt.

Enig. Evt. kunne man sætte "modtag" knappen ved højtaleren, så man automatisk trykker på den, når man sætter telefonen mod øret.

 • 0
 • 0
Anonym

Når man sammenstiller ovenstående er det 2 ting som er klare.

a) Gadgetfokus skyder ved siden af. Mobiletelefonen er DIN mobile access node til de digitale net for ALLE dine devices og skal optimeres som sådan. Gadgets kan hægtes på ved siden af.

b) Sikkerheden er utilstrækkelig til at løse denne opgave. Grundkravet er virtualisering af enhver access så den som udgangspunkt er transkations-anonym (lokal styring af egne devices må ikke kunne overvåges eller angribes) eller transkations-pseudonym (forhandlet i forhold til de specifikke sikkerhedskrav)

Problemet er at teleselskaberne og devicefabrikanterne vil være kailif i stedet for kaliffen og derfor designer efter at være intravenæs "trusted" part i alle transaktioner i stedet for at tage udgangspunkt i behovene. Og den paranoidt anti-demokratiske tendens i centraladministratonen misbruger lovgivningsmagten til at understøtte og tvinge den systematiske skævvridning af digitaliseringsprocessen fordi man fokuserer på kontrol i stedet for sikkerhed og at understøtte samfundet.

Resten er detaljer om hvor megen gadget-funktionalitet man skal presse ned i apparatet for at få borgerne til prioritere convenience over sikkerhed.

 • 0
 • 0
Mark Gjøl

Sikkerhed er klart vigtigt, men jeg mener at problemstillingen er skudt ved siden af, når det kommer til dette emne: Hvordan er din drømme-mobil?

Aht. gadgets, så foretrækker jeg klart at have en række gadgets samlet i telefonen. Jeg gider simpelthen ikke rende rundt med 200 forskellige enheder, hvis jeg kan nøjes med en enkelt på størelse med en... Øhm... Mobiltelefon.

 • 0
 • 0
Mark Gjøl

Ok, I'll bite. Hvordan overvåges lokal styring af egne devices? Hvis jeg tilkobler en ekstern GPS er der ingen andre end mig der ved det. Dette gælder alle bluetooth enheder. Hvis jeg har wifi er dette også en rent lokal operation. Faktisk kan du kun overvåges når du rent faktisk benytter dig af internetudbyderens service. Tager jeg fejl?

 • 0
 • 0
Julian Henlov

Tak for alle de gode bud. Redaktionen har udvalgt Emil Petersens indlæg "Mit ønske" fra den 30. juli 09:08 som bedste bud.

Sommerkonkurrencen er slut, men forhåbentlig fortsætter sommeren en tid endnu ;-)

Tak til alle, der har deltaget og tillykke til is-vinderne!

Med venlig hilsen
Julian Henlov, community builder, Version2

 • 0
 • 0
Anonym

Til redaktionen.

No problem, jeg under gerne præmien til Emil.
men til orientering, så har vi i dag modeller hertil - sikre modeller byggende på virtualisering og med rod i de mere fundamentale designprocesser omkring borgerkort. Hvad han tænker i dag, blev designet for 5-6 år siden - det er bare ikke så nemt at omsætte til teknologi.

Til Mark
Forskellen mellem lokale conenctions der som udgangspunkt skal være transactionsanonyme og dermed ikke kan overvåges, og glboale connections er at sikkerhedskravene som forhandles når du går på de store net.

Dvs. i stedet for at ødelægge sikkerheden på netværksniveau som vi f.eks. ser med IPv6, så skal den forhandles dynamisk på et mere semantisk niveau.

For at gøre det bredere tilgængeligt arbejder via med at pakke de mange elendige protokoller (bluetooth, sigbee, wifi, etc.) ind og remappe dem ind i et mere modent sikkerhedsframework - man kan selvfølgelig ikke gøre det perfekt, men man kan komme langt og gøre det smenatisk interopearabelt, så man åbner for introduktion af sikre modeller.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hydra_Project_(EU_Project)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere