Hvor meget CO2 udleder bøf bernaise? Vi skriver en klima-app med Gatsby

26. februar 2021 kl. 03:458
Hvor meget CO2 udleder bøf bernaise? Vi skriver en klima-app med Gatsby
Illustration: Bigstock/Milkos.
Vi bygger en CO2-mad-app med et framework, der lover at gøre det nemt at få et svar.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det bekymrer mig en del, situationen med klimaet - det må jeg sige. Ikke mindst når jeg læser, hvad kollegerne på Ingeniøren skriver. Vi kommer nok til at skrue ned for CO2-udledningen i en frygtelig fart, hvis det ikke skal gå helt galt. Sådan lyder min lægpersons-vurdering, i hvert fald.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
28. februar 2021 kl. 21:12

Pas på: Conchito laver en økonomisk baseret fordeling af CO2 ved sampoduktion. Konsekvensen er, at når en okse spiser og bøvser, så udleder den 30 gange så meget CO2 pr. kg kød i ryggen (mørbrad og filet) som i skanken. Så nogle af tallene skal tages med forbehold.

7
27. februar 2021 kl. 16:36

Fungerer det også på Firefox?</p>
<p>Jeg har oplevet at Firefox kan være overmådig stædig med at bibeholde cachede ting som js og css, hvor selv en reload ikke er nok, men man direkte skal slette stedet i historikken.

Hvis man tager et hurtigt kig hos Gatsby kan man se de bruger Webpack som devserverhttps://github.com/gatsbyjs/gatsby/labels/topic%3A%20webpack%2FbabelDen plejer at være ret stabil til at lave hot reload. Jeg har aldrig prøvet Gatsby, jeg har mest brugt den med https://create-react-app.dev/ og der virker den på tværs af browsere

3
26. februar 2021 kl. 09:10

Fedt at se et hands-on indlæg på Version2. God vind med projektet :)

2
26. februar 2021 kl. 09:00

Og kære læser: Jeg skulle ikke engang reloade. Det er vist det, der hedder hot deployment, varm udrulning, og det er sørme smart.

Fungerer det også på Firefox?

Jeg har oplevet at Firefox kan være overmådig stædig med at bibeholde cachede ting som js og css, hvor selv en reload ikke er nok, men man direkte skal slette stedet i historikken.

Og så er der noget jeg ikke et helt klar over, hvad er det egentlig du vil?

For du skriver:

Det hedder Gatsby, og bygger på React. Det kan skabe statiske websites i en ruf

Altså skal du skrive en rigtig "app", eller taler vi bare om at skabe en webapplikation - for så er det da ret voldsomt at bruge et framework på 385MB til det, med hvad det så kan medføre af fejlkilder (ihukommede PHK's 165369141 linjers kildekode i Firefox).

1
26. februar 2021 kl. 07:34

Jeg ville blive imponeret hvis den blev lavet med et af de nocode/lowcode platformer, som understøtter citizen development, for at se hvad de efterhånden kan.