Hverdagen er til Microsoft - weekenden er til C og Assembler

Programmører arbejder kun med Microsoft på hverdage, mens weekenderne er dér, hvor C og Assembler findes frem, hvis man ser på spørgsmål stillet på Stack Overflow.

Er det forskel på, hvilke platforme og værktøjer programmører roder med på hverdage og i weekender? Ja, det er der, hvis man ser på de spørgsmål, brugerne af Stack Overflow stiller på forummet.

Stack Overflow har i et blogindlæg set på, hvilke emner der varierer mest over forskellige ugedage, og der er en tendens til, at klassiske enterprise-platforme optræder mere hyppigt på hverdage end i weekender.

Det gælder eksempelvis alt, der har med Microsoft at gøre: ASP.Net, Excel, SQL Server og C#. Oracle ligger også tæt på at være halveret målt på spørgsmål i weekenden.

Til gengæld er der emner, som hitter meget mere i weekender end på hverdage: Assembler, Haskell, OpenGL og C. Generelt er mange sprog, som forbindes med kodning af 'dimser', mere aktive i weekenderne.

Obs på fejlkilder

Undersøgelsen skal tages med visse forbehold. Der kan eksempelvis være fejlkilder såsom, at weekenden ikke falder på de samme ugedage i alle lande.

Visse sprog kan også blive forskudt, hvis de anvendes meget i undervisning, da mange studerende formentligt vil lave opgaver i weekenden.

Resultaterne viser også, at forskellen mellem hverdag og weekend aftager, jo mere populære emnerne er. Selvom C# optræder mindre i weekenderne, så er det kun lidt mindre hyppigt end Javascript, som både er det mest populære emne, og ét af dem, der afviger mindst på forskellige ugedage.

Man kan heller ikke nødvendigvis konkludere, at weekenden kun bruges på programmering som fritidsinteresse. At OpenGL og Unity3D optræder mere hyppigt i weekender kan man eksempelvis ikke entydigt svare på, hvorvidt det skyldes hobbyprogrammering eller intensivperioder i professionel udvikling op til deadline.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere