Hver tredje nye pc nedgraderes fra Vista til XP

Et test-netværks gennemgang af mere end 3.000 pc'er viser, at en ud af tre var nedgraderet til Windows XP.

Om det er pc-producenterne eller brugerne, der har givet Windows Vista sparket, vides ikke. Men en analyse af over 3.000 pc'er fra amerikanske Devil Mountain Software Inc. viser, at godt hver tredje er født til Vista, men at Vista er skrællet af og byttet ud med en Windows XP. Det skriver Infoworld.

Devil Mountain Software står bag exo.performance.network, der er et frivilligt community, som opsamler og behandler systeminfo og performance-data fra Windows pc'er over hele kloden.

De testede maskiner skulle alle være leveret fra producenterne inden for det seneste halve år ? og altså længe efter, at Microsoft har placeret Vista på tronen og proklameret at XP var døende.

Craig Barth, der er teknologichef hos Devil Mountain Software, konkluderer over for Infoworld, at der ikke er overensstemmelse mellem Microsofts officielle salgstal på Vista og så den base af maskiner, der reelt kører Vista. Microsofts seneste tal lyder på 140 millioner solgte Vista-licenser.

Microsoft stoppede endeligt salget af Windows XP i juni måned, knap syv år efter det blev lanceret og halvandet år efter afløseren, Windows Vista, kom på hylderne. Det er dog stadig muligt for kunderne at bede om en nedgradering fra Vista til XP, men kun hvis de har købt enten Vista Business, Enterprise eller Ultimate, der er de tre dyreste udgaver af styresystemet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Martin Kofoed

... Will be the year of Vista on the desktop!!

Håber ikke Microsoft bliver alt for kede af det her. Som Linux-bruger er man bekendt med brugeres konservative indstilling til forandringer. Ting ta'r tid.

 • 0
 • 0
#3 Finn Christensen

Nemlig Martin.. fortsætter med min W2K indtil Vista + Windows 7 er lagt i graven. Måske sker der noget engang efter 2015.. 2000-2008 gav os kun ligegyldigt fyld .) Og der er jo masser at år til i stedet at gå over til noget *nix i den periode.

 • 0
 • 0
#4 Rasmus Kaae

Jeg er nu godt tilfreds med Windows Vista derhjemme. Min kone har meget nemmere ved at finde rundt i Vista end hun har haft det i XP. Mit eget behov er også opfyldt ret let med en installation af Visual Studio Express C++, PSPad og Firefox.

 • 0
 • 0
#5 Thomas Ammitzbøll-Bach

Jeg er nu godt tilfreds med Windows Vista derhjemme. Min kone har meget nemmere ved at finde rundt i Vista end hun har haft det i XP. Mit eget behov er også opfyldt ret let med en installation af Visual Studio Express C++, PSPad og Firefox.

Herligt!

Hvor er det skønt, at alle kan få det, som de vil have det. Nogle vil have XP, nogle vil have Vista, nogle er til OSX og nogle kan lide Linux.

Lad mangfoldigheden blomstre! Tænk hvis alle mennesker var nødt til at køre Ford, fordi vejene kun duede med et bilmærke.

Thomas

 • 0
 • 0
#6 Jan E. Sørensen

Vista er muligvis godt nok, men den har to særdeles seriøse svagheder:

1: Det er helt anderledes at navigere i, end XP. Det betyder mange spildte arbejdstimer og dyre kurser. 2: Der er stadig mange drivere, der ikke kører ordentligt under Vista

De to svagheder alene er rigeligt til at jeg ikke vil tilråde at "op"gradere XP til Vista - uanset hvor godt det ellers er.

MVH Jan

 • 0
 • 0
#7 Michael Madsen

Helt ærligt, jeg er sikker på at I underdriver, I må have glemt nogle egenskaber vej VISTA der driver jer til vanvid. Prøv og spørge konen om det ikke er ikke er irriterende at høre på at harddisken konstant knorrer eller sådan noget, det er klart hun er glad for Vista, den ser da smuk ud ;)

Nå spøg til side, jeg er eksamineret Microsoft Produkt Specialist i Windows NT. Jeg har prøvet alle versioner, lige fra min første dos 5. Jeg har givet min Vista en chance, fra den kom frem, minus de 3 uger den var til service og til nu. Nå det var måske kun indirekte Vista’ens skyld at den brød sammen (nej jeg pillede ikke ved computeren).

Nu gider jeg ikke mere, den skal dø! Vista’en. Men da jeg jo er selv er lidt Microblød, kan jeg ikke undvære en Windows så det bliver tilbage til XP igen. Jeg har bestilt en ny harddisk for, Vistaens licens er jo bundet til den gamle og man får jo ikke længere OEM software, leveret på andet en Harddiske. Den er jeg nød til at gemme indtil Vista SP 5, 6 stykker kommer.

Rent professionelt vil Vista’en aldrig komme inden for vores døre, det er først nu vi giver XP’en en chance. (fordi vi allerede bruger dem administrativt på kontorerne). Men den skuffer også i forholdt til de Windows 2000 computere som den afløser. Det er noget rod Microsoft har bikset sammen af alle de tidligere versio-ner, det virker ikke så professionelt i forhold til Windows NT teknologien.

Jeg kender kun Vista som ”home” versionen og lige som XP home / XP professional, må man forvente en stor forskel. Men da min Windows XP home har givet mig mindre kvaler end XP professional, tror jeg ikke at jeg har lyst til at prøve en af de utallige andre Vista versioner der findes. Mine Software kollegaer vil også kun give mig medhold i at en software der fås i mange Versioner, selv den i bund og grund kun skal kunne det samme. Kun kan være ”Designer” af salgsafdelingen og ikke softwareingeniørerne.

I går aftes installere jeg en SUSE og efter at have prøvet hvor nemt det var at installere, fatter jeg først ingen ting???????

Hvad er der galt med jer? Softwaren er gratis, nemt at bruge, virker bare, går ikke ned, du får en masse GRATIS programmer med, de er kompatible med MS Office”, det er ikke monopol software, o.s.v., jeg kunne blive live ved!

Til dem af jer der har hørt at Linux er svært at bruge, må jeg sige at I lige som jeg, har været udsat for masse manipulation.

Tag chancen, jeg kan kun anbefale det. Det største problem i vil løbe ind i, er at der er så mange Linuxer at vælge i mellem. Men det er kun smag og behag der bestemmer hvad man skal vælge.

 • 0
 • 0
#9 Eskild Nielsen

Jeg er kommet frem til, at det svære er at finde de svar på de følgende spørgsmål, som passer bedst til den foreliggende PC og dens forventede brug:

 1. Vil du lave dual boot eller tager du skridtet fuldt ud?
 2. Har du data på din HD som du skal/vil bevare?
 3. Hvilken distribution vil du bruge?
 4. Hvilken partitioneringsstil foretrækker du?
 5. Hvilket filsystem forestrækker du?
 6. Hvilken desktop?

Jeg købte sidste efterår en HP pavillion, med en påtvunget vista. Denne maskine blev straks opgraderet:

1: Vista fjernet helt 2: Der var ingen data at bevare - maskinen var ny 3: Jeg er mest vant til Suse, så det blev opensuse10.3, siden opgraderet igen til opensuse11.0 4: Jeg opgraderer jævnligt, så jeg kan lide at have en separat /home partition. 5: Oprindelig reiserfs, men ved opgraderingen til suse11, blev / ændret til ext3 6: Jeg er til KDE

/esni

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere