Hver sjette dansker har nu downloadet de danske myndigheders app, der ved hjælp af en API fra Google og Apple, tracker kontakter for at advare dem i tilfælde af corona-smitte.
Det fortæller Sundheds- og Ældreministeriet nu på twitter. Her fremhæver ministeriet, at 960.081 danskere har hentet appen og at 299 har brugt den til at advare kontakter om, at de er blevet smittet.
Andelen af smittede danskere, der også melder sig smittede i appen er imidlertid noget mindre. Siden appen blev tilgængelig til download den 18, juni er 2406 danskere ifølge Statens Seruminstitut konstateret smittet med corona-virus. Af dem svarer de 299 sygemeldinger i appen til 12,4 pct. – eller hver ottende.
Man kunne tro, at andelen af smittede, der benytter appen steg med antallet af downloads, men det lader ikke til at være tilfældet.
960.081 har nu hentet smitte|stop.
— Sundhedsministeriet (@DKsundhed) August 10, 2020
299 borgere, som er er blevet smittet med corona, har sendt en besked ud til kontakter via appen.
Jo flere, som anvender appen aktivt, jo bedre et værktøj bliver den til smitteopsporing #COVID19dk pic.twitter.com/2XoCJykbzI
Tal fra Sundheds- og Ældreministeriet viste den 30/7, at der på daværende tidspunkt var 209 sygemeldinger i appen og siden da har der altså været yderligere 90 sygemeldinger.
Sammenholder man det med smittetallet viser det, at appen inden den 30/7 blev brugt af 15,3 pct. af de smittede, mens kun 8,8 pct. af de nyligt smittede har advaret deres kontakter via Smittestop-appen.
Digitaliseringsstyrelsen oplyser til Version2, at der ikke findes et retvisende tal for, hvor mange, der har en aktiv installation af appen og ikke eksempelvis har deaktiveret Bluetooth eller slettet appen igen.
Det skyldes ifølge styrelsen appens decentrale struktur, hvor data lagres på den enkelte borgers telefon, og kontakten med servere er anonymiseret. Uddybende spørgsmål til emnet er ikke blevet besvaret.