Hver fjerde voksne dansker har en iPhone

Der er flere iPhone-ejere end Android-ejere i Danmark, viser ny analyse. 61 procent af alle voksne danskere har nu en smartphone.

Holder du fast i en gammel Nokia-model, fra dengang MMS var det nye hotte, og man ikke havde brug for at have en oplader med sig rundt hele tiden, er du nu i mindretal i den danske befolkning.

61 procent af alle voksne danskere har nemlig en smartphone i dag, viser en undersøgelse fra FDB Analyse.

Ifølge undersøgelsen er der heller ikke tvivl om, hvilken telefon danskerne foretrækker. 26 procent har nemlig en iPhone, mens 24 procent er gået Android-vejen. De sidste 11 procent har en smartphone af anden slags, for eksempel Symbian eller Blackberry.

På tablet-fronten er Apples dominans endnu mere tydelig. Hver femte voksne dansker ejer en tablet, og heraf er tre ud af fire en iPad.

45 procent af dem, som ikke har en tablet i dag, forventer at købe en inden for to år.

I analysen bliver der også spurgt til brugen af smartphone og tablets. Langt de fleste henter selv applikationer ned på telefonen, især den yngre del af befolkningen, mens de ellers meget udbredte 2D-stregkoder ikke har samme gennemslagskraft. Næsten hver anden smartphone-ejer har aldrig scannet en QR-stregkode

Se hele undersøgelsen fra FDB Analyse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (31)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Peter Olesen

Mon ikke de fleste såkaldte "voksne", har købt ud fra den samme betragtning der får folk til at købe vare som B&O og Montana, som ikke nødvendigvis er de bedste hylder og fjernsyn... Og her ikke et ord om iPhone er godt eller skidt, men hvorfor noget sælger meget hos et bestemt segment.

 • 9
 • 6
#5 Anonym

26% iPhone og 24% Android... Men så vidt jeg ved så sælger Android noget bedre end iPhone så balancen tipper snart.

De 26% er én producent (apple) de 24% Android er et hav af forskellige producenter med (næsten) lige så mange forskellige versioner af Android OS, så de enkelte Android producenter har langt op til Apple hvor platformen (hvis man ignorerer fragmenteringen) er meget tæt på.

 • 2
 • 6
#6 Jacob Nordfalk

Nu er jeg ikke statistiker, men jeg vil tro en forskel på +/- 1 procent ikke er ret langt fra usikkerhedsmargenen når man interviewer 2000 personer.

Jeg husker at der for et års tid siden var en nyhed (er der nogen der kan huske hvor?) ude med at der nu var flere Android-brugere end iPhonebrugere.

Skyldes de nye meldinger mon en anderledes målemetode/en anden kilde, eller er der tale om en reel fremgang for iPhone siden da?

 • 8
 • 1
#7 Peter Makholm Blogger

Hvorvidt Apple er langt foran eller efterhånden kun et mulehår foran kommer vel an på hvilket spørgsmål man forsøger at belyse.

Hvis man ser på hvilket system man skal udvikle en generisk applikation til, så taler vi om et mulehår. Hvis vi derimod diskuterer hvor hurtigt en ny hardware-feature kan blive udbredt, så skal vi nok fokuserer på hvad Apple har af fremtidsplaner.

 • 5
 • 0
#8 Jakob Damkjær

Hvis vi derimod diskuterer hvor hurtigt en ny hardware-feature kan blive udbredt, så skal vi nok fokuserer på hvad Apple har af fremtidsplaner.

Det gælder også software features mind you... hvor mange procent af android dimser køre en af de nyeste 3-4 versioner af android ?

Hvor på Apple siden kan man regne med iOS 5.1 helt tilbage til 3GS...

læs de her to links og svar så på spørgsmålene nedenunder.

http://developer.android.com/resources/dashboard/platform-versions.html http://www.pocket-lint.com/news/42762/infographic-highlights-plight-andr...

hvilken API version af android vil du kode til ?

og hvilken fork/version af android vil du kode til mht tablet apps ?

for Amazons Kindle Fire køre ikke version 3.x eller 4.x

Ja producenterne har lovet bod og bedring og der er et par af dem der på det seneste har vist gode takter... men hvis man skulle lave en ny app og satse noget faktisk tid og indsats på det så viser det sig jo hvor meget is i maven man skal ha for at "tro på det" og ikke lave sin app så den er kompatibel med android API version 2.x...

 • 4
 • 4
#10 Jacob Nordfalk

læs de her to links og svar så på spørgsmålene nedenunder.

http://developer.android.com/resources/dashboard/platform-versions.html http://www.pocket-lint.com/news/42762/infographic-highlights-plight-andr...

hvilken API version af android vil du kode til ?

og hvilken fork/version af android vil du kode til mht tablet apps ?

Som Androidudvikler kan jeg fortælle dig at det ikke er så svært.

Jeg laver apps med Android 4-faciliteter der fint nedgraderer til Android 1.6. Jeg kunne da godt holde mig til 2.3.3, men det er faktisk indbygget i udviklingskittet og kræver ikke andet end at man skifter platformversion.

Du kan se et eksempel på https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.nordfalk.esperanto.radio (hvis du altså har en Android). Det er en variant af DR Radio der viser forskellige esperanto-radiokanaler.

Nu kan jeg jo generelt se af dine kommentarer til forskellige emner at du generelt er glad for at skyde på Android/Google og fremhæve Apple positivt, men jeg vedlægger lige et par nyere artikler, som både medtager Android og iOS, hvis du skulle have lyst til at få nogle - i mine øjne - mere afbalancerede betragninger omkring fragmentering

http://theiphonefever.blogspot.com/2011/11/ios-fragmentation-is-it-worse...

http://www.forbes.com/sites/tomiogeron/2012/02/02/does-ios-crash-more-th...

Hilsen Jacob

 • 12
 • 1
#11 Erik Bruus

Sjovt man kalder det en smartphone. Min gamle Nokia, som ikke kan andet end at, ja være telefon, skal selv ved meget brug ikke lades op mere en en gang om ugen. En smartphone skal hver dag. Er det smart ? Nej. Kender flere som har disse smartphones og det hænder de løber tør for strøm. Så er det jeg siger, øhh vil du låne min...mmm ja tak. mvh, Erik.

 • 2
 • 7
#14 Jesper Lund Stocholm Blogger

tja. Min gamle Ti68 kunne holde batteri i årevis, mens min laptops batteri kun kan holde i ca 6 timer - er min laptop så et skridt tilbage eller frem?

En lille anekdote:

I påsken overnattede vi i nogle dage hos noget familie, der ikke har internetadgang samt ekstremt dårlig 3G-dækning. Vi brugte derfor vores telefoner som access-points til deres computere og vores tablet-PC samt i øvrigt til at se ting på youtube, se film etc (datteren var syg og blev strøget lidt med hårene i disse dage). Da vi skulle hjem den sidste dag blev det hånligt nævnt af manden i huset, at det var var utroligt så dårlige batterierne var i de dersens nye telefoner. Hans skulle nærmest kun oplades en gang om ugen - men han kunne jo se, at vi skulle have vores i opladeren dagligt.

...

Tilbageskridt?

:o)

 • 7
 • 0
#17 Lars Jensen

FDB har IKKE spurgt de voksne danskere (15-74 år), om de bruger en iPhone eller en Android - men om de har en eller flere af dem. Der må være mange, som har begge liggende. Og blandt de 41 %, som siger nej til, at de har en smartphone, er der sikkert en del, som uden at vide det, lever op til FDB's defintion på en smartphone (inspireret af Wikipedia) - dvs. en telefon med kalender, adressebog, verdensur, regnemaskine, e-mail og spil. Det har jo selv telefoner til 89 kroner i dag.

Værdiløs undersøgelse efter min mening....

 • 0
 • 2
#18 John Strand

Nu synte sjeg at man skulle spørge de mange iPhoen kunde rom de har oplevet følgende:

 1. Deres iPhone viser fuldt signal- fire eller fem pinde
 2. De forsøger at foretage et opkald - signalet forsvinder
 3. Der kommer en fejlmeddelse på skærmen
 4. Efter et stykke tid så kommer signalet tilbage og så kan de ringe

Hvis man oplever det er det ikke et netværksproblem men en fejl på telefonen og man bør indlevere den til reperation - det er ikke alle iPhone ejere der har det problem men mange.

Der er en video her hvor man kan se omfanget af fejl: http://www.youtube.com/watch?v=-dX1hfJQ9hY

 • 1
 • 9
#19 Jakob Damkjær

så er der lidt tal fra USA på vej...

78% of all smartphones sold by AT&T last quarter were Apple iPhones

"The company sold 5.5 million smartphones, including 4.3 million iPhone activations."

http://online.wsj.com/article/SB1000142405270230359240457736356136311201...

og Verizon havde ca 51% iPhones ud af de smartphones de solgte i sidste kvartal...

Hvor er den android bølge der var på vej ?

eller er det mht tablets...

 • 1
 • 6
#21 Jakob Damkjær

Hvis man oplever det er det ikke et netværksproblem men en fejl på telefonen og man bør indlevere den til reperation - det er ikke alle iPhone ejere der har det problem men mange.

Gad du lige definere "mange" ? specielt når iPhones har en meget lavere tilbageleveringsrate sammelignet med andre smartphones.

specielt set i kontekst med at iPhone har siden den blev lanceret vundet JT Powers kundetilfredsheds undersøgelsen i kategorien smartphone.

Eller står det hemlige tal i en konsulentrapport der gemmer sig bag en paywall ?

 • 1
 • 2
#24 John Strand

Kære Christian

Se lige videoen: http://www.youtube.com/watch?v=-dX1hfJQ9hY gå 3 minutter ind i videoen og se hvad folk de svare - mener du at alle de mennesker med fejlbehæftede iPhones er nogle jeg har sendt til konferencen.

Jeg har INTET imod iPhonen - jeg fortæller bare om de fejl der er på temmelig mange af de telefoner som Apple har solgt til kunderne - de burde få dem repareret således at de er i samme stand som dem der ikke oplever den fejl.

Hilsen

John Strand

 • 2
 • 3
#25 Jesper Kleis

at ca. hver 4 har en iPhone, og ca. hver 4 har en Android, derudover er der også et par andre smart phones som folk besidder, så ca. halvdelen af den voksne befolkning har en smartphone.

Samtidig baserer Nem ID sig på en løsning der ikke supporterer nogle smart phones, og rejsekortet en endnu et credit kort man skal have i lommen i stedet for en mobil baseret løsning.

 • 3
 • 0
#26 Nikolaj Brinch Jørgensen

Jeg står på spring til at købe en iPhone, udelukkende for at køre iDroid, når de forhåbentligt snart finder et exploit. Gad vide hvor det ville stille mig i sådan en undersøgelse?

Du står hos Apple. Apple er generelt et hardware firma, men også efterhpnden en temmelig stor content-udbyder (iTunes og App Store). Google aber godt efter med deres Android Market og Google TV.

 • 0
 • 2
#27 Nikolaj Brinch Jørgensen

Nu kan jeg jo generelt se af dine kommentarer til forskellige emner at du generelt er glad for at skyde på Android/Google og fremhæve Apple positivt, men jeg vedlægger lige et par nyere artikler, som både medtager Android og iOS, hvis du skulle have lyst til at få nogle - i mine øjne - mere afbalancerede betragninger omkring fragmentering

http://theiphonefever.blogspot.com/2011/11/ios-fragmentation-is-it-worse...

http://www.forbes.com/sites/tomiogeron/2012/02/02/does-ios-crash-more-th...

Hej Jacob,

Har du selv læst artiklen om fragmentation? Det håber jeg ikke du har. For den er da så tynd at det skriger til himlen. Hans totalt lamme sammeligning med status på udbredelse af Android OS på Android enheder vs iOS udbredelse på iPhones er så tåbelig, at det næsten ikke er værd at læse.

Men her er et par andre links. Det sidste er interessant for det fortæller lidt om kilden der bliver brugt i den artikel du linkede til. Og at den ikke er specielt anvendelig.

http://www.zdnet.com/blog/hardware/android-vs-ios-its-a-two-horse-race-a...

http://techcrunch.com/2012/01/09/ios-marketshare-up-from-26-in-q3-to-43-...

Alt i alt, så er det dælme svært at udråbe en vinder, da salget af iOS devices åbenbart fortsætter ufortrødent. Det bliver spændende at se Q1 tallene.

 • 0
 • 0
#29 Hans Jørgen Nielsen

Jeg tilhører åbenbart mindretallet, da jeg stadig har en (u)almindelig mobiltelefon Nokia 6220. Til gengæld skal den blot lades ca. to gange i ugen. Hvilket leder mig til det himmelråbende oplagte spørgsmål; Når nu smartphones har alskens smarte gadgets, hvorfor hulen kan man så ikke tilvælge en model med et større batteri, så smartphonen kan holde strøm ligeså længe som en - - Nokia 6220???

 • 1
 • 4
#31 Mark Gjøl

Slå de smarte ting på din smartphone fra, og brug den ellers som en normal telefon, og den kan holde batteri ret længe. Jeg har haft en aflagt smartphone liggende uden simkort, men på wifi i op mod en ugen før den løb tør for strøm. Men som den begynder at kunne mere, så begynder man gerne at bruge den mere, og så holder batteriet naturligvis kortere.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere