Hver 4. europæer har aldrig været på internettet

Mens Danmark ligger i top på e-handel og internetadgang, så er der stadig en fjerdedel af europæerne, som aldrig har været på internettet.

Hver fjerde europæer har aldrig set et Youtube-klip med kattekillinger, modtaget en spammail eller læst en artikel på Version2. Det viser en ny statistik fra EU's statistikkontor, Eurostat.

Helt konkret siger statistikken, at 24 procent af borgerne mellem 16 og 74 år i de 27 EU-lande aldrig har brugt internettet. I Danmark er tallet dog nede på 7 procent, som aldrig har brugt internettet. Dertil kommer lande uden for EU, som Eurostat også har undersøgt, nemlig Norge, Island, Kroatien, Makedonien og Tyrkiet.

De lande, som trækker ned i statistikken, er blandt andet Rumænien med 54 procent og Bulgarien med 46 procent. Men også lande som Italien, Grækenland og Portugal har en forholdsvis høj andel af borgere, som aldrig har brugt nettet – henholdsvis 39, 45 og 41 procent.

Tyrkiet, som ikke er talt med i gennemsnittet for EU-landene, har en andel på 55 procent internet-analfabeter.

Udviklingen er dog gået frem de seneste fem år. Ifølge Eurostat lå andelen af EU-borgere uden interneterfaring på 42 procent i 2006, mens den nu er faldet til 24 procent.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Mads Bendixen

Nu kunne jeg umiddelbart kun finde tal for 2001, men dengang var 7% = 375.000 af den samlede befolkning (5.349.212). - Heraf var 413.045 i aldersgruppen 65-74 år.

Der var ca. 1.500.000 uden for målgruppen, så bliver de 7% af 16-74 årige til lige godt 270.000. Umiddelbart ikke urealistisk, når man ser på fordelingen.

http://www.dst.dk/pukora/epub/upload/3131/tabel1.pdf
Side 8

  • 0
  • 0
Daniel Udsen

Jeg er meget - meget overrasket. 7% danskere som ikke har været på Internettet?

Gad vide hvad folk realt svarer på?
Er der spugt således at man realt måler på sporadisk brug, istedet for intet kendskab.

I det oprindelige link er der listet 3 yderligere spøgsmål, om hvorvidt man har brugt internette til at søge oplysinger på offentlige institutioners hjemmesider, udfyldt formularer, eller handled online. Så er det de i virkeligheden måler på om folk har brugt nettet til noget seriøs fremfor bare at surfe lidt rundt?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere