Hver femte dansker kan ikke vedhæfte en fil til en e-mail

Danskernes it-færdigheder vakler, så snart det bliver mere kompliceret end blot at sende en e-mail eller skrive en tekst i et tekstbehandlingsprogram. Danskerne giver sig selv middelkarakter.

Danskernes giver blot sig selv en karakter lige over middel, når de skal vurdere deres egne it-færdigheder. Ifølge en spørgeskemaundersøgelse fra Greens Analyseinstitut kan hver femte dansker ikke finde ud af at vedhæfte en fil til en e-mail. Det skriver Dagbladet Børsen.

På en skala fra nul til 10 giver danskerne sig selv 5,6 i gennemsnit.

Ganske vist kan flertallet af befolkningen finde ud af eksempelvis at flytte tal fra et regneark over i et andet program eller downloade og installere programmer fra internettet.

Men tallene viser også, at der findes en gruppe, som ikke har mere end et minimum af it-færdigheder, og det kan give problemer for de besparelser, som eksempelvis offentlige selvbetjeningsløsninger skal give.

»Befolkningens brug af internetløsninger kan hæves gevaldigt. Som skatteydere har vi alle sammen en fordel ved, at så mange som muligt bruger den digitale løsning, for det er den billigste. Men det kræver, at at de løsninger opleves lettere og bedre end de gammeldags løsninger. Det må ikke være en pestilens at skulle klare tingene over nettet. Og som det er i dag, er løsningerne bare ikke gode nok,« siger professor Knud Erik Skouby fra Aalborg Universitet til Børsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Søren Pilgård

Tager denne undersøgelse højde for aldersfordelingen i Danmark? Jeg googlede hurtigt på aldersfordelingen og fandt at 36,2% af befolkningen er under 16 eller over 65, så set fra denne vinkel lyder det da ikke så galt at det kun er 20% af Dks befolkning der er dårlige til at bruge en computer.

Statistik er noget djævelsk noget!

  • 0
  • 0
Michael Eriksen

Ifølge en spørgeskemaundersøgelse fra Greens Analyseinstitut kan hver femte dansker ikke finde ud af at vedhæfte en fil til en e-mail.

Det kan man virkelig kalde at over-, mis- og fejlfortolke på een gang. Har man aldrig haft behov for at vedhæfte en fil til en mail, ved man naturligvis ikke hvordan man gør. Det betyder ikke at man "ikke kan finde ud af det".

"Har du nogensinde selv fløjet en helikopter?" Det må jeg (og 99,9% af alle mennesker) svare "nej" til. Ergo:

Danskere kan ikke finde ud af at bruge luftfart!

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere