Hver 10. dansker har nu sin egen tablet

Antallet af tablets i Danmark er eksploderet på et år. I dag har 10 procent af danskerne en personlig tablet, viser ny undersøgelse, mens hver anden har en smartphone.

I juli 2011 var der cirka 100.000 iPads og andre tablets i danske hænder. Under et år senere er tallet mere end femdoblet, så mindst hver tiende dansker nu ejer en tablet.

Det viser en ny undersøgelse, som Index Danmark har gennemført i april måned.

Det er som ventet Apples iPad, der er flest af, med 80 procent af markedet, mens Samsung Galaxy kommer på andenpladsen med en andel på 9 procent.

Også antallet af smartphones er drønet op. I dag har 2,1 millioner danskere en smartphone i lommen eller tasken, mens det samme tal for under et år siden var på 1,5 millioner. Dermed har over halvdelen af danskerne i alderen 15-70 år nu en smart telefon, med mændene lidt foran kvinderne.

Bredt ud på alder er det især de unge, som nu har anskaffet sig en smartphone. Er man mellem 25 og 30 år gammel, er der 71 procent sandsynlighed for, at man har sådan en, mens de endnu yngre mellem 15 og 20 år følger lige i hælene med 70 procent.

Igen er det Apple, der har det mest populære produkt. Hver tredje smartphone i Danmark er en iPhone, viser undersøgelsen, der bygger på mere end 3.000 besvarelser.

En undersøgelse om mobile devices, som er foretaget blandt mere end 3.000 personer i april 2012, viser et markant boom i antallet af smartphones.

Undersøgelsen, som er gennemført af Index Danmark/Gallup, viser også en eksplosion i tablet markedet med over 400 %.

Boom i antallet af smartphones

Antallet af danskere, der ejer en smartphone, er på under et år øget fra 1,5 mio. til 2.1 mio. Den hastigst voksende målgruppe er de 15-19 årige, hvor 7 ud af 10 nu har en smartphone. Den unge målgruppe bliver, trods den hastige vækst, dog stadig overgået af de 25-29 årige, hvor 71 % ejer en smartphone. Den største vækst i smartphone ejerskab finder vi blandt kvinderne, som nu ligger på 48 %, - dog stadig med et stykke op til mændenes 56 %. iPhone har cementeret sin tilstedeværelse i danskernes mobile hverdag – hvor en ud af tre smartphones i dag er en iPhone. Kigger vi på markedsandele, viser tallene, at HTC har bevaret sin, mens særligt Samsung er vokset på bekostning af blandt andre Nokia.

”Den kraftige vækst i antallet af danskere, som har en smartphone sammenholdt med de nyeste tal for brugen af smartphones (trafiktal) viser, at dette er en platform, som står lige foran sit gennembrug som kommerciel medieplatform. Noget som vi ser frem til og er parate til.”; udtaler Claus Nyvold, formand for Index Danmark metodeudvalg

Tablet markedet er eksploderet

I juni 2011 estimerede Gallup, at der var lige over 100.000 husstande, der havde en eller flere tablets. Siden da er antallet af tablets i danske husstande eksploderet med over 400 %. Langt de fleste husstande, hvor en tablet er en del af det elektroniske univers, har kun én tablet, men der ses en tendens til, at der anskaffes flere efterhånden, som nye modeller kommer til. Tendensen viser også, at kun et fåtal vælger tabletten, som device, fra igen, når den først er en del af den elektroniske hverdag. Mere end 1 ud af 10 danskere har deres egen personlige tablet. Den hyppigste købsårsag ved køb af tablet er den praktiske størrelse i forhold til en computer.

Alligevel er computeren stadig den foretrukne device ved langt de fleste internetaktiviteter og i særdeleshed,når det handler om streaming og downloads.

Morten Kromann-Larsen, direktør hos TNS Gallup uddyber:

”Væksten i antallet af tablets på bare et enkelt år er helt exceptionel, og vi ser også en tendens til, at flere og flere danskere har deres helt egen personlige tablet. iPad er fortsat helt dominerende med en markedsandel på godt 80 %, mens Galaxy – på trods af fremgang - følger langt efter på andenpladsen med 9 %.”

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Brugerundersøgelse Version2
maximize minimize