Hvem skal du heppe på? Her er den it-politiske forskel på Obama og Romney

Rent it-politisk er forskellen på Obama og Romney ikke voldsom. Men Obamas sats på sundhedsvæsenet er godt nyt for danske EPJ-leverandører, ligesom hans fokus på grønne teknologier er det for it-branchen generelt, lyder det fra danske it-brancheorganisationer.

Hvem er bedst for danske it-virksomheder: Obama eller Romney?

Spørger man de danske it-brancheforeninger, er der fordele og ulemper ved begge kandidater.

Barack Obamas massive investeringer i den amerikanske sundhedsordning med tilnavnet ObamaCare kan blive udslagsgivende for danske it-virksomheder. Det mener man i DI ITEK, når foreningen kigger på den amerikanske valgkamp, der natten mellem tirsdag og onsdag bliver afgjort.

»Min forventning er, at danske virksomheder vil få mere vind i sejlene på det store og meget vigtige amerikanske marked for både EPJ-systemer, smart grids til energistyring og it-systemer til at overvåge patienter på sygehusene og meget andet, hvis Obama sidder ved roret,« siger Tom Togsverd, direktør for DI ITEK, til Version2.

Også andre områder spiller ind, mener man hos DI ITEK.

»Obama har med sin sundhedsreform lagt op til store investeringer i sundhedsvæsenet. Obama har fokus på investeringer i grøn energi og teknologi og har lanceret en digital satsning med bredbånd. Det er alle områder, som vil skabe øget markedsmuligheder for danske teknologivirksomheder,« siger Tom Togsverd til Version2.

Den forventning deler man også i IT-Branchen hos direktør for Politik og Kommunikation Mette Lundberg.

»Vi tror også, at Obamas fortsatte investering i ObamaCare kan styrke den danske eksport af både EPJ-systemer og forskellige løsninger til telemedicin. Så det kan da skabe et nyt marked, som vi som brancheorganisation kun kan håbe på,« siger Mette Lundberg til Version2.

Omvendt påpeger DI ITEK også, at Mitt Romneys planer om at sænke de generelle omkostninger for amerikanske virksomheder. Umiddelbart lyder det mest som en styrkelse af det amerikanske hjemmemarked, men hvis produktiviteten stiger, og den amerikanske import dermed også vil rejse sig, kan det smitte af på danske virksomheder.

»Hvis Romney vinder, kan danske teknologivirksomheder se frem til en præsident, der vil arbejde for at genskabe væksten i USA gennem en sænkelse af omkostningerne. Det er selvfølgelig en god ting for den generelle samhandel - også med lande som Danmark,« fortæller Tom Togsverd til Version2.

It har fyldt meget lidt

Hos IT Branchen vil man hverken udpege Mitt Romney eller Barack Obama som yndlingskandidat, mest af alt fordi it har fyldt meget lidt i den amerikanske valgkamp.

»Jeg vil ikke udpege en favorit, fordi it beklageligvis har fyldt lidt i valgkampen. Det er klart, at der er nogle store og indirekte potentialer i eksempelvis sundheds-it, men at pege på en af dem frem for den anden er svært,« fortæller Mette Lundberg til Version2.

Hos DI ITEK peger man på den vigtige vækst i USA, der dog ud fra de to præsidentkandidaters debatmøder ikke har indeholdt meget it-stof.

»Det er afgørende, at den nyvalgte præsident genskaber væksten i USA, fordi det er med til at skabe markedsmuligheder for danske teknologivirksomheder. Men it har ikke været nævnt som et direkte issue, selvom det er ærgerligt. Eksempelvis cyberangreb er jo nævnt af begge kandidater som et stigende problem,« siger Tom Togsverd til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jørgen Elgaard Larsen

Det er godt nok trist at se IT-politik blive udvandet til alene at handle om, hvor danske virksomheder kan placere ordrer.

Der er meget mere interessante emner, man kunne kigge på, og som har større betydning for os i Danmark:

  • Softwarepatenter. Hele verden ser på, hvad der sker i USA på dette punkt. Det kan snildt ende med at påvirke diskussionen om softwarepatenter i EU.

  • Copyright. Igen er USA (og Disney) toneangivende.

  • ACTA, SOPA, PIPA. Får vi mere eller mindre fra den skuffe fremover?

  • Dokumentstandarder. Da Mitt Romney var boss i Massachusets, lykkedes det dem at lægge et solidt pres på Microsoft, men Mitt fumlede på målstregen.

Kunne Version2 ikke lige ringe til de to herrer og få oplyst deres holdninger på ovenstående emner? :-)

Jørgen Elgaard Larsen Bestyrelsesmedlem IT-Politisk Forening

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere