Hvad synes du om HTML5's nye logo?

Konsortiet bag HTML5-standarden har tegnet sit eget logo. Men det er op til community'et at vurdere, om det ender som officielt HTML5-logo.

HTML5 - den nye standard for HTML på nettet - har fået sit første, officielle logo.

Eller - det er faktisk ikke officielt endnu, men blot et forslag til et officielt logo fra konsortiet W3C, der sammen med prominente virksomheder som Mozilla og Apple står bag udviklingen af HTML5.

Logoet, der passende kunne pryde brystkassen på en superhelt, er nu lagt ud til almen vurdering i miljøet omkring HTML5.

»W3C har endnu ikke taget det op officielt. Hvis community'et tager godt imod logoet, som vi håber, vil W3C optage det som sit eget, officielle logo for HTML5 i løbet af første kvartal 2011,« skriver W3C på sin hjemmeside.

HTML5-standarden er under løbende udvikling, men flere af de nye elementer i standarden kan allerede bruges af udviklere nu.

Det gælder blandt andet det meget omtalte Canvas-tag, som sammen med lidt Javascript-kode gør det let at lave simple tegneprogrammer direkte i browseren.

En anden nyhed er video-tag'et, som med det rette videocodec muliggør afspilning af video i browseren.

Ifølge W3C skal logoet dog ikke tages som en garant for, om en hjemmeside overholder HTML5-standarden.

Hvad mener du selv om W3C's logoforslag? Giv dit besyv med i debatten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (17)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#13 Tobias C. Jensen

Jeg synes generelt, at der er sket en forfriskende, visuel udvikling på hele W3C's domæne i løbet af det sidste års tid. Eksempelvis forsiden, som de har formået at modernisere, mens den samtidig ligner den gamle nok til, at man kan genkende den ved første besøg.

Logoet for HTML 5 er uden tvivl langt mere vovet i sin stil, men det tiltaler mig. Det, at man nu kan forbinde HTML med noget så grafisk, illustrerer for mig hvordan det bygger bro mellem designere og kodere, og det ser jeg som en af HTML 5's vigtigste egenskaber, bl.a. i kraft af Canvas-elementet. Så det behøver ikke være en teknisk og støvet standard som fx version 4.01 (http://www.w3.org/TR/html401/), der netop ikke har sin egen visuelle stil, måske lige bortset fra i denne sammenhæng: http://bit.ly/hEm3sR

At det ligner et logo for en superhelt, er tydeligvis helt bevidst og fremgår både af sidens design og ordvalg. Og jeg synes, det er en fin symbolik, som helt sikkert også skal betragtes med humor. :)

Man kan også håbe på, at de gør visuel identitet for deres standarder til en tradition, så knap-så-tekniske individer bedre vil kunne relatere til og huske dem, frem for at skulle skelne imellem junglen af begreber à la "HTML 4.01", "XHTML 1.1", "HTML 5", CSS 3", "DOM Level 3", m.fl. Og så er deres merchandise-sektion nederst på sitet vel også en god mulighed for at udbrede kendskabet! :)

  • Tobias
  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere