Loven er endnu ikke vedtaget. Men lovforslaget er i sig selv så kontroversielt, at det er det mest omdiskuterede i it-branchen på den anden side af Atlanterhavet lige nu.
SOPA - Stop Online Piracy Act - er et amerikansk lovforslag, der skal begrænse netpiraternes krænken af ophavsret - for eksempel ved at dele musik, film og software gratis på nettet uden tilladelse.
Hvis loven vedtages, får det amerikanske justitsministerium blandt andet mulighed for at beordre domæneregistrarer, altså virksomheder med ret til at tildele domænenavne, til at hive bestemte hjemmesider ned fra nettet.
Internetudbyderne kan blive tvunget til at blokere adgangen for visse kunder, og også søgemaskiner som Google kan blive bedt om at holde op med at linke til hjemmesider, der er i konflikt med loven om ophavsret.
Mens blandt andet film- og pladebranchen, men også it-selskaber som Microsoft, Dell og McAfee støtter op om indholdet i SOPA, har lovforslaget fået en anderledes hård medfart fra internetbranchen i USA.
Google, Facebook, Paypal og Twitter er blandt de virksomheder, der overvejer et fælles blackout af deres hjemmesider for at sende et signal om, at SOPA efter deres mening gør mere skade end gavn.
Modstanderne af SOPA mener, at loven vil føre til øget censur af internettet og ikke vil have nogen nævneværdig effekt over for piratkopiering.
I denne infografik fra BusinessInsuranceQuotes.org kan du få overblikket over lovforslaget, og hvilken betydning det vil få for blandt andet søgemaskinebranchen og internetudbyderne.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.