Hurtigt tog-internet ligger langt nede ad sporet

Der er lange udsigter til at få hurtigt internet i togene. Årsagen er de tætte toge og manglende master, siger Banedanmark.

Internettet i danske toge er særdeles ustabilt. Pendlere og andre rejsende må undvære Netflix og andre nettjenester på lange togstrækninger med ingen eller dårlig forbindelse. Og det bliver der ikke ændret på lige med det samme, skriver Berlingske.

Ifølge Banedanmark arbejdes der på en løsning på det sløje internet. Men det er en opgave, der tager tid, fortæller selskabets økonomidirektør.

»Den ene udfordring er, at de nuværende signaler ikke kommer ind, fordi togene er tætte, så vi skal have forstærket det signal i togene. Den anden udfordring er, at der ikke er antenner og master nok langs strækningerne, så der bliver behov for flere,« forklarer Søren Stahlfest Møller til avisen.

Allerede i 2012 meldte DSB sin plan ud om at sikre bedre internet til de rejsende. Men dårligt mobilnetværk og mangel på antenner står altså stadig i vejen for at opfylde det mål. Banedanmark og DSB forsøger nu sammen med teleindustrien at finde en løsning, der ifølge Berlingske kan være i hus i 2016 eller 2017.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere