Hundredvis af forskere vil have Facebook til at stramme skruen overfor Donald Trump

Illustration: Anthony Quintano // Wikimedia Commons
Trumps indlæg om de landsdækkende protester imod politivold tilskynder til vold og spreder misinformation, lyder det fra mere end 200 forskere, der opfordrer Mark Zuckerberg til at overveje strengere Facebook-politikker.

214 forskere har i skrivende stund underskrevet et åbent brev til Mark Zuckerberg, hvori de opfordrer Mark Zuckerberg til at sætte en stopper for Donald Trumps brug af Facebook til at »sprede misinformation og opildnende udtalelser«.

De mange forskere, hvoraf en stor del er økonomisk støttet af Mark Zuckerberg og hans kone, Priscilla Chan, gennem Chan Zuckerberg Initiative (CZI) eller Chan Zuckerberg Biohub, er bekymrede over, at Facebook ikke har fulgt sine egne politikker med hensyn til den amerikanske præsident.

Bl.a. har Trump skrevet, at »når plyndringen starter, så starter skyderierne« (på engelsk: »when the looting starts, the shooting starts«), og det, mener forskerne, helt åbenlyst tilskynder til vold.

Forskerne kalder det for »anti-etisk«, at Facebook tillader Trumps indlæg, som omhandler de landsdækkende protester imod politivold. Twitter har fjernet lignende indlæg fra præsidenten.

»Vi opfordrer dig til at overveje strengere politikker for misinformation og opildnende sprogbrug, som skader mennesker eller grupper af mennesker, især i det nuværende klima, som kæmper med racemæssig uretfærdighed,« skriver forskerne i brevet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Kjeld Flarup Christensen

mit gæt er over 50% af EU´s befolkning.

Det kommer an på hvordan du præsenterer den

Jeg tror ikke at 50% af EU's befolkning synes det er en god ide at twitter og facebook skal fjerne indlæg.

Jeg tror også at de fleste Europæerer vil ryste på hånden, selvom de får at vide det kun er Trump som det vil gå ud over.

Din kommentar afføder så spørgsmålet om en forsker er mere værd end en "almindelig" borger.

  • 4
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere