Hundredvis af boliger kom på tvangsauktion efter it-fejl: »Vi beklager meget«

Illustration: Casimiro/Bigstock
Amerikansk bank ved endnu ikke, hvordan fejlen er opstået.

Hundredvis af amerikanske borgere har mistet deres hjem som følge af en fejl i bankvirksomheden Wells Fargo & Companys it-system. Sagen efterforskes nu af de amerikanske myndigheder.

Sagen kulminerende, da 625 bankkunder fik besked om, at de ikke kunne få refinansieret eller tilpasset deres huslån, selv om de faktisk levede op til kravene.

Skal rydde op for 50 millioner

Dermed havde nogle af bankkunderne ikke midler til at betale af på deres gæld, hvilket resulterede i, at 400 amerikanske hjem blev sat på tvangsauktion.

Fejlen er sket mellem 2010 og 2015.

Wells Fargo har nu afsat omkring 50 millioner kroner til at rydde op efter skandalen, skriver CNN.

Det bliver til omkring 125.000 kroner per husholdning. Gennemsnitsprisen for et amerikansk hjem ligger på cirka 1.250.000 kroner.

Vi beklager meget

Hvad softwarefejlen består i, er uvist.

»Vi beklager meget dette systemsvigt og vil yde kompensation til de berørte,« har en talsmand for banken udtalt.

Banken er ikke sikker på, hvordan fejlen i it-systemet er opstået, men Wells Fargo er i gang med at finde den bagvedliggende årsag.

Banker vil finde data på Facebook

Flere og flere bankforretninger bliver automatiserede. Om blot få år ventes det, at de mest typiske kundeserviceopgaver vil blive udført af robotter.

Algoritmer skal indhente information om kunderne, og der skal opbygges profiler over alle kunder baseret på disse data.

»Det bliver den nye bankhverdag. Information vil blive hentet ind fra kilder som LinkedIn og Facebook, hvor vi henter alle mulige former for data, som vi enten kan få med tilladelse fra kunden, eller som det er muligt at få inden for de privacybegrænsninger, som loven har,« sagde Glenn Sæther, direktør for strategi og forretningsutvikling i norske Sparebank i 2016.

I begyndelsen af 2017 skrev mediet Fortune, at Wells Fargo ville satse på på kunstig intelligens, og banken gik da også kort efter i gang med et storstilet projekt, som skulle effektivisere kundebehandling, opdage svindel og effektivisere produktbasen.

Måske vil det komme de amerikanske kunder til gode i fremtiden.

Meget at skjule

Wells Fargo har været i stormvejr i et stykke tid. I løbet af de seneste år har de udbetalt over syv milliarder kroner i forskellige tvist-sager.

I 2016 kom det frem, at Wells Fargo havde oprettet millioner af falske bankkonti for at sminke regnskabstallene.

Og i forrige uge indgik banken et forlig med de amerikanske myndigheder på omkring 13 milliarder kroner, efter det kom frem, at Wells Fargo havde fiflet med låneansøgningerne til et stort antal kunder.

Denne artikel stammer fra digi.no

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere