Hundredvis af forskere vil have Facebook til at stramme skruen overfor Donald Trump

8. juni 2020 kl. 10:178
Hundredvis af forskere vil have Facebook til at stramme skruen overfor Donald Trump
Illustration: Anthony Quintano // Wikimedia Commons.
Trumps indlæg om de landsdækkende protester imod politivold tilskynder til vold og spreder misinformation, lyder det fra mere end 200 forskere, der opfordrer Mark Zuckerberg til at overveje strengere Facebook-politikker.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

214 forskere har i skrivende stund underskrevet et åbent brev til Mark Zuckerberg, hvori de opfordrer Mark Zuckerberg til at sætte en stopper for Donald Trumps brug af Facebook til at »sprede misinformation og opildnende udtalelser«.

De mange forskere, hvoraf en stor del er økonomisk støttet af Mark Zuckerberg og hans kone, Priscilla Chan, gennem Chan Zuckerberg Initiative (CZI) eller Chan Zuckerberg Biohub, er bekymrede over, at Facebook ikke har fulgt sine egne politikker med hensyn til den amerikanske præsident.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bl.a. har Trump skrevet, at »når plyndringen starter, så starter skyderierne« (på engelsk: »when the looting starts, the shooting starts«), og det, mener forskerne, helt åbenlyst tilskynder til vold.

Forskerne kalder det for »anti-etisk«, at Facebook tillader Trumps indlæg, som omhandler de landsdækkende protester imod politivold. Twitter har fjernet lignende indlæg fra præsidenten.

»Vi opfordrer dig til at overveje strengere politikker for misinformation og opildnende sprogbrug, som skader mennesker eller grupper af mennesker, især i det nuværende klima, som kæmper med racemæssig uretfærdighed,« skriver forskerne i brevet.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
9. juni 2020 kl. 20:59

jeg skrev at det IKKE kun er forskere der er utilfredse. Det er en meget stor del af befolkningen. DET er hvad jeg hører ALLE steder.

8
9. juni 2020 kl. 12:32

Jeg mener ikke at en adgang reguleret af anonyme ansvarsfrie personer er en reel brugbar adgang. Vurdering af kontroversielle meddelelser er også afhængig af den vurderendes ideologiske overbevisning.

6
8. juni 2020 kl. 21:20

Jo, man kan sige at det er posititvt at turde kritisere sin arbejdsgiver, men ikke så demokratisk at mene at landets præsident ikke bør have adgang til det mest udbredte sociale medie.

5
8. juni 2020 kl. 19:38

vipper med hatten at de napper den hånd der sponsorere dem. Det er ikke forskernes mentalitet der er noget i vejen med. Det er vel mere medierne....

4
8. juni 2020 kl. 17:02

... at tro at det giver ens stemme vægt at man er forsker.

2
8. juni 2020 kl. 15:01

mit gæt er over 50% af EU´s befolkning.

Det kommer an på hvordan du præsenterer den

Jeg tror ikke at 50% af EU's befolkning synes det er en god ide at twitter og facebook skal fjerne indlæg.

Jeg tror også at de fleste Europæerer vil ryste på hånden, selvom de får at vide det kun er Trump som det vil gå ud over.

Din kommentar afføder så spørgsmålet om en forsker er mere værd end en "almindelig" borger.

1
8. juni 2020 kl. 13:50

mit gæt er over 50% af EU´s befolkning.