Hundredtusinder af danskeres data stjålet fra Facebook i kæmpe datalæk

Ifølge Facebook skyldes datalækket en sårbarhed, man lappede i 2019. Illustration: nopparat.k / Bigstockphoto.com
Et datasæt med over en halv milliard Facebook-brugeres personoplysninger ligger frit tilgængeligt på nettet. Det kan lede til cyberangreb, vurderer sikkerhedsekspert.

En bruger i et hackingforum postede i lørdags 553 millioner Facebook-brugeres personoplysninger, som andre kan hente gratis.

Det skriver Businessinsider.

Lækket omfatter blandt andet telefonnumre, Facebook-ID’er, navne, lokationer, fødselsdage, biografier og i nogle tilfælde mail-adresser.

De berørte brugere er fordelt over 106 lande, herunder 32 millioner i USA, 11 millioner i Storbritannien og seks millioner i Indien.

Ifølge Berlingske er der tale om 600.000 danskeres data.

Læs også: Datalæk hos Erhvervsstyrelsen vokser: 150.000 CPR-numre spredt til 3000 brugere

Alon Gal, teknologidirektør ved it-sikkerhedsfirmaet Hudson Rock, var blandt de første, som opdagede lækket, og ifølge ham risikerer de berørte brugere misbrug:

»En database på denne størrelse med private informationer som telefonnumrene på en masse Facebook-brugere kan helt klart føre til, at ondsindede aktører udnytter data til at udføre social engineering-angreb eller hacking,« siger han.

Ifølge Facebook skyldes lækket en sårbarhed, som tech-giganten lappede i 2019. Alon Gal vurderer, at Facebook ikke kan gøre så meget ved de lækkede data, efter de er spredt på nettet. Dog mener han, at man i det mindste bør underrette berørte brugere, så de er opmærksomme på eventuelle phishing-forsøg.

Læs også: Navne på 300.000 russiske coronapatienter er blevet delt online

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere