Hundredtusinder af danskeres data stjålet fra Facebook i kæmpe datalæk

6. april 2021 kl. 10:031
Hundredtusinder af danskeres data stjålet fra Facebook i kæmpe datalæk
Illustration: nopparat.k / Bigstockphoto.com.
Et datasæt med over en halv milliard Facebook-brugeres personoplysninger ligger frit tilgængeligt på nettet. Det kan lede til cyberangreb, vurderer sikkerhedsekspert.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En bruger i et hackingforum postede i lørdags 553 millioner Facebook-brugeres personoplysninger, som andre kan hente gratis.

Det skriver Businessinsider.

Lækket omfatter blandt andet telefonnumre, Facebook-ID’er, navne, lokationer, fødselsdage, biografier og i nogle tilfælde mail-adresser.

De berørte brugere er fordelt over 106 lande, herunder 32 millioner i USA, 11 millioner i Storbritannien og seks millioner i Indien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Berlingske er der tale om 600.000 danskeres data.

Alon Gal, teknologidirektør ved it-sikkerhedsfirmaet Hudson Rock, var blandt de første, som opdagede lækket, og ifølge ham risikerer de berørte brugere misbrug:

»En database på denne størrelse med private informationer som telefonnumrene på en masse Facebook-brugere kan helt klart føre til, at ondsindede aktører udnytter data til at udføre social engineering-angreb eller hacking,« siger han.

Ifølge Facebook skyldes lækket en sårbarhed, som tech-giganten lappede i 2019. Alon Gal vurderer, at Facebook ikke kan gøre så meget ved de lækkede data, efter de er spredt på nettet. Dog mener han, at man i det mindste bør underrette berørte brugere, så de er opmærksomme på eventuelle phishing-forsøg.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
6. april 2021 kl. 19:47

haveibeenpwned.com