Hul i 'MinSundhed': Borgere kan fremvise gyldigt coronapas trods positiv test

Illustration: Skærmbillede fra Apple.com
En fejl i 'MinSundhed' gør det muligt at fremvise et gyldigt coronapas, selvom man er smittet med coronavirus.

Hvis man bruger appen 'MinSundhed', kan man, hvis man er vaccineret, fremvise et gyldigt coronapas, selvom man er testet positiv for corona. Med andre ord forsvinder coronapasset fra vaccinationen ikke fra appen, efter man er testet positiv.

Det skriver DR, der har henvendt sig til sundhedsministeriet, som vil implementere en spærring inden for et par dage.

»Da antallet af vaccinerede borgere, der tester positiv er stigende som følge af den aktuelle smitteudvikling, har det givet anledning til at genoverveje coronapasløsningerne, og derfor vil der nu blive implementeret en spærring på MinSundhed, så man ikke kan hente sit coronapas efter gennemført vaccination i 14 dage efter, at man har fået en positiv PCR-test,« skriver ministeriet i en mail til DR.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Anne-Marie Krogsbøll

"Da antallet af vaccinerede borgere, der tester positiv er stigende som følge af den aktuelle smitteudvikling, har det givet anledning til at genoverveje coronapasløsningerne, og derfor vil der nu blive implementeret en spærring på MinSundhed, så man ikke kan hente sit coronapas efter gennemført vaccination i 14 dage efter, at man har fået en positiv PCR-test,« skriver ministeriet i en mail til DR."

Hvorfor i alverden har man kunnet gøre det indtil nu? Fejl eller uforståelig feature?

I øvrigt en anden uforståelig "feature" ved det nye vaccinationscoronapas: Dette er ikke omfattet af en allerede oprettet Digital Fuldmagt, uanset om denne omfatter de tidligere coronapas. Der skal oprettes ny Digital Fuldmagt, hvis man skal kunne hente coronapas baseret på vaccination - og tidspunktet for det kan jo i mellemtiden være blevet forpasset ift. en pårørendes evne til at oprette den slags. Og det er ikke noget, man som fuldmagtshaver bliver oplyst om - det opdagede jeg for sent, da jeg skulle hente coronapasset til en pårørende.

Hvad er der dog foregået i hovedet på dem, som har besluttet det?

  • 13
  • 2
#4 Henrik Mygind

Hvorfor er dette et hul der skal lukkes?

Som Martin siger: Man kan printe et Coronapas der gyldigt i 6(?) måneder.

Hvis du har Corona, så må vi antage at du isolerer dig selv. Logisk følger at du derfor ikke går et sted hen hvor man skal vise coronapas.

Hvis du har Corona og går et sted hen hvor man skal vise et coronapas, går du med garanti også i supermarkedet, på arbjede, i fitness, i byen osv. Altså du spreder corona. Hvis vi skal gøre noget ved det må løsningen jo være at alle med corona skal i fængsel.

Så min konklusion er: enten er dette en non-issue, eller også skal alle med Corona i fængsel.

  • 4
  • 0
#5 Povl H. Pedersen

I Coronapas App'en kan jeg med dansk opsætning ikke hente mit vaccinepas (Har en positiv test <14 dage gammel), men kan ved at vælge udland vise mit vaccinationspas. Men hvis jeg vælger flyet - altså til rejse, så kan jeg godt.

Min PDF med mit vaccinepas er downloadet,kan printes og er gyldig. Og da jeg var mest syg med Covid-19 havde jeg endnu ikke en positiv test.

Mit immunitets-pas er snart klar - Det tager 14 dage efter positiv test, men jeg skulle kun holde mig hjemme i 2 dage efter endte symptomer. Og jeg blev først testet da jeg var rask. Vaccinen havde således ikke 100% beskyttelse efter 4 mdr.

I Tyskland kører de med andre krav, 3G betyder at Vaccine, Immunitet eller Test kan bruges. 2G kun immunitet+vaccine (for at tvinge folk til vaccine). Og 2Gplus er immunitet/vaccine + test.

2Gplus kan dog være et problem, da man kan teste positiv i 12 uger efter smitte.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere