Hul i 'MinSundhed': Borgere kan fremvise gyldigt coronapas trods positiv test

30. november 2021 kl. 11:066
Min Sundhed app
Illustration: Skærmbillede fra Apple.com.
En fejl i 'MinSundhed' gør det muligt at fremvise et gyldigt coronapas, selvom man er smittet med coronavirus.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvis man bruger appen 'MinSundhed', kan man, hvis man er vaccineret, fremvise et gyldigt coronapas, selvom man er testet positiv for corona. Med andre ord forsvinder coronapasset fra vaccinationen ikke fra appen, efter man er testet positiv.

Det skriver DR, der har henvendt sig til sundhedsministeriet, som vil implementere en spærring inden for et par dage.

»Da antallet af vaccinerede borgere, der tester positiv er stigende som følge af den aktuelle smitteudvikling, har det givet anledning til at genoverveje coronapasløsningerne, og derfor vil der nu blive implementeret en spærring på MinSundhed, så man ikke kan hente sit coronapas efter gennemført vaccination i 14 dage efter, at man har fået en positiv PCR-test,« skriver ministeriet i en mail til DR.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
1. december 2021 kl. 11:39

I Coronapas App'en kan jeg med dansk opsætning ikke hente mit vaccinepas (Har en positiv test <14 dage gammel), men kan ved at vælge udland vise mit vaccinationspas. Men hvis jeg vælger flyet - altså til rejse, så kan jeg godt.

Min PDF med mit vaccinepas er downloadet,kan printes og er gyldig. Og da jeg var mest syg med Covid-19 havde jeg endnu ikke en positiv test.

Mit immunitets-pas er snart klar - Det tager 14 dage efter positiv test, men jeg skulle kun holde mig hjemme i 2 dage efter endte symptomer. Og jeg blev først testet da jeg var rask. Vaccinen havde således ikke 100% beskyttelse efter 4 mdr.

I Tyskland kører de med andre krav, 3G betyder at Vaccine, Immunitet eller Test kan bruges. 2G kun immunitet+vaccine (for at tvinge folk til vaccine). Og 2Gplus er immunitet/vaccine + test.

2Gplus kan dog være et problem, da man kan teste positiv i 12 uger efter smitte.

4
1. december 2021 kl. 09:57

Hvorfor er dette et hul der skal lukkes?

Som Martin siger: Man kan printe et Coronapas der gyldigt i 6(?) måneder.

Hvis du har Corona, så må vi antage at du isolerer dig selv. Logisk følger at du derfor ikke går et sted hen hvor man skal vise coronapas.

Hvis du har Corona og går et sted hen hvor man skal vise et coronapas, går du med garanti også i supermarkedet, på arbjede, i fitness, i byen osv. Altså du spreder corona. Hvis vi skal gøre noget ved det må løsningen jo være at alle med corona skal i fængsel.

Så min konklusion er: enten er dette en non-issue, eller også skal alle med Corona i fængsel.

3
1. december 2021 kl. 09:09

Man må engang imellem acceptere, at man ikke kan løse alle problemer med mere IT. Alt det her Corona-hejs er en "best effort", det kan ikke være anderledes.

2
30. november 2021 kl. 12:08

"Da antallet af vaccinerede borgere, der tester positiv er stigende som følge af den aktuelle smitteudvikling, har det givet anledning til at genoverveje coronapasløsningerne, og derfor vil der nu blive implementeret en spærring på MinSundhed, så man ikke kan hente sit coronapas efter gennemført vaccination i 14 dage efter, at man har fået en positiv PCR-test,« skriver ministeriet i en mail til DR."

Hvorfor i alverden har man kunnet gøre det indtil nu? Fejl eller uforståelig feature?

I øvrigt en anden uforståelig "feature" ved det nye vaccinationscoronapas: Dette er ikke omfattet af en allerede oprettet Digital Fuldmagt, uanset om denne omfatter de tidligere coronapas. Der skal oprettes ny Digital Fuldmagt, hvis man skal kunne hente coronapas baseret på vaccination - og tidspunktet for det kan jo i mellemtiden være blevet forpasset ift. en pårørendes evne til at oprette den slags. Og det er ikke noget, man som fuldmagtshaver bliver oplyst om - det opdagede jeg for sent, da jeg skulle hente coronapasset til en pårørende.

Hvad er der dog foregået i hovedet på dem, som har besluttet det?

1
30. november 2021 kl. 12:05

Der er vist nogen der har glemt at beskrive udfaldsrummet for inputtet, de forskellige kombinationsmuligheder og hvad resultetat skal være