Hul i Googles Gmail giver spammere frit spil

13. maj 2008 kl. 11:03
Hul i Googles Gmail giver spammere frit spil
Illustration: Google LLC..
Sikkerhedsforskere har fundet et hul i Gmail, som kan udnytte tjenesten til at udsende store mængder spam-mails. Indtil videre er hullet testet med at udsende 6000 mails, hævder forskerne.
Artiklen er ældre end 30 dage

Et hul i Googles email-tjeneste Gmail gør det muligt at udnytte tjenesten til udsendelse af spam i store mængder.

Ifølge en rapport fra hold af brasilianske og amerikanske sikkerhedsforskere er det lykkedes holdet at benytte Gmail-kontoer til at sende over 4000 mails i løbet af kort tid fra en enkelt mail-konto.

Mails afsendt fra Gmail får som regel lov til at passere igennem spam-filtre, og derfor er tjenesten attraktiv for spammere, der hele tiden prøver at finde nye måder at omgå eksisterende sortlister og servere, som kan misbruges.

Forskerholdet har valgt ikke at offentliggøre detaljer om hullet i Gmail indtil videre. De henvendte sig sidste uge til Google, som endnu ikke har reageret på forskernes henvendelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I en opdatering skriver forskerne, at de mandag gennemførte eksperimentet én gang til med 2000 mails, og da var hullet ikke blevet stoppet.

Forskerne vil offentligøre detaljer om hullet på den brasilianske sikkerhedskonference SBSEG'2008, som afholdes i weekenden. Google har endnu ikke kommenteret hullet offentligt.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger