Huawei: Windows Phone og Tizen har ikke en chance

Det gav underskud at prøve at sælge telefoner med Windows Phone, og med Samsungs Tizen er det endnu sværere. Derfor har Huawei – verdens tredjestørste smartphone-producent – droppet de to systemer.

Android er blevet den helt store vinder på smartphone-markedet, med 85 procent af det globale marked, efterfulgt af Apples iOS som en klar nummer to, med en markedsandel på 12 procent.

Men der er ikke rigtig plads til flere end de to, lyder erfaringen fra kinesiske Huawei, som sælger Android-telefoner, men også har prøvet med Windows Phone og kigget på Samsungs Tizen. Det fortæller Huaweis chef for forbrugerprodukter, Richard Yu, i et interview med Wall Street Journal.

I to år havde Huawei telefoner til salg med Windows Phone, men det gav kun underskud, og derfor er der ikke planlagt nye Windows-modeller fra Huawei.

I jagten på et alternativ til det Google-styrede Android har Huawei også kigget grundigt på Tizen, som Samsung står bag, men det nåede aldrig længere end til forsøgsstadiet, og nu er Tizen helt død hos Huawei. Når det er så svært for Windows Phone at skabe et økosystem, som kan lokke kunderne til, er det helt umuligt for Tizen, lyder analysen.

Af samme grund har Huawei heller ingen planer om selv at udvikle et styresystem. Den svære del er ikke at kode selve systemet, men at få bygget et stort og levende udviklermiljø op omkring platformen, siger Richard Yu.

Huawei er vokset hurtigt og er nu verdens tredjestørste producent af smartphones, med en markedsandel på knap 7 procent, ifølge analysefirmaet IDC. Kun Samsung og Apple er større, men de to firmaer har begge tabt markedsandele på det seneste. Huawei har dog ingen planer om at opkøbe andre firmaer for at vokse endnu hurtigere, ligesom Lenovo for eksempel har købt Motorolas mobildivision af Google.

Forretningen hos Huawei var i lang tid baseret på udstyr til teleselskaber – for eksempel har TDC valgt Huawei til at bygge selskabets 4G/LTE-netværk i Danmark – men da 3G-netværk var nyt og smart, manglede der gode telefoner med 3G-antenner. Derfor begyndte Huawei som telefonproducent, men solgte i begyndelsen ikke produkterne under eget navn, men lod teleselskaberne navngive dem.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Svend Eriksen

Huawei er en stor producent af smartphones, men de er blevet store ved at kopiere og hægte sig på andres succeser. Derfor kan jeg da udmærket forstå, at de har vurderet at de ikke har en chance for at producere telefoner med Tizen og / eller Windows Phone, for andre har jo ikke gjort arbejdet for dem endnu.

  • 5
  • 12
#2 Jørgen Henningsen

Der er penge i androidtelefoner fordi de kommer med google sevices og infrastruktur. F.eks. gratis navigation o.a. Apple har jo forsøgt med deres egen maps o.s.v. Det faldt til jorden med et brag. Man må bare erkende at google er det eneste firma i verden, som har knowhow og infrastruktur til at håndtere data i den størrelseorden og komplexitet. Derudover er der jo apps til alt hvad hjertet kan begære.

  • 2
  • 6
#3 Jakob Damkjær

Hvis der var så mange penge i android telefoner hvem er det så der tjener penge på dem ud over Samsung ?

Selv om Apple maps havde lidt sjove fejl i starten er det ikke en 3 runde boksekamp og Google mistede dele af en af de mest værdifulde demografier da de ikke længere var en del af basis install på iOS...Brugs statistikken på maps tjenester har desuden vist at Apple maps er i stand til at konkurrere med googlemaps.

Så selv om Google er en stor spiller på kortområdet er de ikke allene og googlemaps er ikke unden fejl (sjove rute vejledninger osv).

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere