Huawei sagsøger USA's regering for at udelukke dem fra markedet

7. marts 2019 kl. 08:44
Huawei sagsøger USA's regering for at udelukke dem fra markedet
Illustration: Veja / Bigstockphoto.com.
USA's udelukkelse af Huawei fra det amerikanske marked er ukonstitutionelt ifølge Huawei, der nu hiver den amerikanske regering i retten.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Efter anklager om spionage og efterfølgende bandlysning fra amerikanske markeder har Huawei nu sagsøgt den amerikanske regering.

Det skriver Zdnet.com

Huaweis sagsmål stammer på baggrund af en amerikansk forsvarlov fra sidste år, der forbød Huawei at levere telenetværk til USA.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Huaweis chefjurist, Song Liuping, mener, at bandlysningen fra den amerikanske regering er ukonstitutionel, blandt andet fordi den specifikt udpeger Huawei ved navn, og Song Liuping betragter udelukkelsen af Huawei som et bevidst angreb på telegiganten.

»Den amerikanske kongress har ageret lovgiver, anklager og jury på samme tid, stik modsat den amerikanske forfatning,« siger Song Liuping til Zdnet.com

Huawei afviser alle anklager og slår fortsat fast, at USA ingen beviser har for, at Huawei skulle have udøvet spionage. Samtidig anklager Huawei den amerikanske regering for at have hacket Huaweis servere, samt stjålet emails og source codes fra Huawei.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger