Huawei og Red Hat foreslår Java til Risc-V-cpu'er

1 kommentar.  Hop til debatten
Huawei og Red Hat foreslår Java til Risc-V-cpu'er
Illustration: Nick Knupffer.
Hypet cpu-arkitektur kan få Java med på vognen.
1. oktober 2021 kl. 10:01
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Store it-spillere foreslår, at Javas open source-udgave, Openjdk, også skal udkomme til den meget omtalte Risc-V-arkitektur i fremtiden.

I 2010 udviklede forskere på Berkeley-universitetet i Californien Risc-V, som blev frigivet som open source. Brugen af Risc-V er eksploderet i løbet af de sidste par år, hvor globale spillere som Google, Nvidia, Samsung, Qualcomm, IBM, Western Digital, Alibaba og Huawei alle er begyndt at tage aktiv del i udviklingen af Risc-V og dermed satse på nye åbne hardwarestandarder.

Bag forslaget om at oversætte Java til Risc-V står blandt andre elektronikgiganten Huawei samt cloud-firmaer som Alibaba og Red Hat, skriver Infoworld. Alibaba løftede sidste år sløret for sit første bud på en Risc-V-cpu med navnet XT910.

Huawei har ifølge forslaget allerede skabt en komplet udgave af Openjdk til Risc-V, på baggrund af kildekode aftappet i maj måned i år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Interessen for den nye arkitektur skyldes blandt andet, at den ifølge flere virksomheder kan yde bedre end de gængse Intel, AMD og ARM-arkitekturer og cpu'er.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
2. oktober 2021 kl. 20:19

Selvom ISA manualen ser lidt mere rodet ud (47 inst i 6 typer) end ventet og Huawei afiliation kan afskrække nogle, er det måske en fremtidig arkitektur for en mulig EU-chip - engang i fremtiden?

Tak for hintet Tania. Jeg håber vi ser (mere fyldige) opfølgninger, efterhånden som flere konkrete chips manifesterer sig.