Huawei i modangreb på USA: »Amerikanske anklager har ingen beviser«

Illustration: aradaphotography / Bigstockphoto.com
Huaweis formand, Guo Ping, brugte under sin tale til Mobile World Congress 2019 muligheden for at give et modsvar på USA's anklager om spionage.

»Prism, prism on the wall, who's the most trustworthy of them all?«

Sådan rimede Guo Ping, formand hos Huawei, som reference til USAs overvågningsprojekt fra NSA ved navn Prism, hvorefter han anbefalede tilskuerne til hans tale under Mobile World Congress 2019 i Barcelona at spørge Edward Snowden til råds, hvis de skulle være i tvivl om, hvad han refererede til.

Rimet var en del af Guo Pings modangreb på USA, der løbende har kritiseret Huawei og vist stor skepsis overfor firmaet i forhold til cybersikkerhed i offentlig kritisk infrastruktur.

Det skriver Zdnet.com

Guo Ping benyttede også muligheden for at fortælle, at der ifølge ham ingen sikkerhedsmæssige problemer er at finde hos Huaweis produkter.

USA har siden 2014 bandlyst brugen af Huawei software til offentlige kontrakter, og man har sidenhen forsøgt at overtale andre nationer til at droppe Huawei til samme slags projekter.

Guo Ping insisterede under sin tale på, at der ikke er nogen årsag til at kritisere Huaweis praksis.

»Huawei har en god historik, når det gælder sikkerhed gennem de seneste tre årtier. De amerikanske anklager over vores 5G har ingen beviser. Ingenting,« siger Guo Ping.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Michael Cederberg

... er ikke det samme som at der ingen er. I praksis er Huawei i den kedelige situation at de ikke kan bevise hvorvidt de er rene. Og vi har ingen mulighed for at vurdere om Huawei's produkter er sikre.

Men man kan spørge sig selv om hvorvidt den kinesiske regering skulle være mindre interesseret end den amerikanske i at aflytte telekommunikation både ude og hjemme. Personligt er jeg sikker på at kineserne er mindst lige så interesserede.

Hvis vurderingen er at de er nogenlunde ligeså interesserede som amerikanerne, så må man også forvente at de har haft fingrene lagt nede i Huawei og andre producenters produkter. Der er nemlig ingen grund til at tro at kineserne skulle opføre sig anderledes end amerikanerne.

  • 5
  • 1
#3 Dave Pencroof

Og her troede jeg at man er uskyldig til det modsatte er bevist, det er i hvert fald stadig sådan loven er, mens rygtesmedene har overvældende meget medvind, for folk VIL tilsmudse alt hvad der er bare en anelse "pænere" end "vennernes" ditto, og usa har mildt sagt et luset rygte, og er fordommenes faste holdeplads ! Det helt store problem er at Huawei's udstyr lever højt på at være faktorer billigere end konkurrenternes samme og mindste lige så stabilt, og prisen alene er rigeligt til at de har stor success. At der ikke er vesterlandske profitfokuserede virksomheder som mellemled hjælper dem endnu mere, trods det at der står "Made in China" på de fleste vestlige produkter, så er de vestliges mark-up sygeligt. Så i stedet for at forfølge en af vildt mange Kina virksomheder der er kommet langt ved at starte som kopist, så vær efter den ekstreme profithunger der fremvises i vesten ! usa er løbet tør for hæderlige argumenter, og skylder Kina hjernesvimlende trilliarder, og forfølger såvel russere (kaspersky) som kinesere (huawei), hvornår bliver det for alvor også resten af verden ? Hvad i alt dette er med til at "Make america great again !", pt er de så dybt begravet i bunden af svinestien, vil det ikke være en rigtig forrygende ide, hvis de "fejede for ejen dør, før de fejer for andres ?", der er MASSER at tage fat på, med 10 % af borgerene i fængsler, som reelt er legaliseret slaveri, eller fængsling af psykisk syge fordi der ikke er plads på hospitaler og intet pleje-personale, og masser af anden inspiration til div. diktatorer verden over, men nej da det er da HELT FINT, det er jo usa, hvordan i alverden kan folk blive ved med at lukke øjnene og idolisere det stjåldne land, hvide som siger at landet har ca 200 års historie, og siger sætninger som "Gods own country !", hvis en sådan eksisterer tvivler jeg stærkt på at det væsen overhovedet ville anerkende den plet på kloden. Det er på tide at lænkerne fra anden verdenskrig (uanset at de er taget på frivilligt) lægges, og at samarbejdet ikke dikteres fra usa mere !!

Ups ! Der løb det vist lidt fra mig, men har man travlt med at pege på andres "fejl", og kæfte op om lov og ret, så må man squ have rent på hjemmefronten, og holde sig til de love man selv skjuler sig bag !

  • 6
  • 0
#4 Michael Cederberg

Og her troede jeg at man er uskyldig til det modsatte er bevist, det er i hvert fald stadig sådan loven er,

Jeg tror du har misforstået hvordan sikkerhedspolitik fungerer. Når det gælder sikkerhedspolitik er der (næsten) ingen love, intet politi, ingen domstole, ingen fængsler. Derfor kan man heller ikke regne med almindelige retsgarantier.

Der løb det vist lidt fra mig,

Ja.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere