Huawei må ikke længere præinstallere Facebook-appen på deres telefoner

6 kommentarer.  Hop til debatten
Huawei må ikke længere præinstallere Facebook-appen på deres telefoner
Illustration: aradaphotography / Bigstockphoto.com.
Huawei-telefoner kommer ikke længere til at komme med Facebook-appen installeret fra fabrikken. Man kan indtil videre stadig selv downloade appen
7. juni 2019 kl. 13:37
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Facebook tillader ikke længere Huawei at præinstallere Facebook-appen på deres smartphones. Det er det sidste i en række slag til tech-kæmpen, som har været i Trump-administrationens søgelys i en længere periode.

Det skriver Reuters.

Det er helt normalt at nye smartphones kommer med apps fra de større sociale medier installeret fra start. Men det er slut med Facebooks forbud, som ifølge Reuters gælder alle telefoner, der endnu ikke har forladt fabrikken.

Folk med Facebook installeret vil stadig kunne opdatere deres app, og brugere kan indtil videre selv hente appen via Google Play Store.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men den rute er muligvis også ved at forsvinde. Google afbrød nemlig samarbejdet med Huawei i sidste måned.

Huawei har fået en 90-dages udsættelse, så de stadig kan installere Googles services, herunder Chrome og Play Store, men hvis de ikke får en aftale i hus inden fristen udløber, vil Huawei-brugere også miste adgangen til at installere Facebook-appen manuelt gennem Play Store.

Led i handelsstrid

Det store pres på Huawei er en del af en større handelsstrid mellem USA og Kina.

Kampen har omfattet tariffer og specielt Huawei har været mål for Donald Trumps vrede. Det har blandt andet ført til at Huaweis finanschef er blevet anholdt i Canada i slutningen af 2018.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
11. juni 2019 kl. 19:17

...så slipper jeg for selv at afinstallere det ubrugelige bloatware....

5
11. juni 2019 kl. 15:42

Herunder fly i form af et meget billige Svenske fly, eller et meget avanceret Europæsik fly. Hvor det sidste nu, ikke falder fra hinanden, og er en dødsfælde for piloten hvis det bliver ramt.

Jeg FATTER heller ikke det knæfald med JSF. Dét er stor politik så det basker!

Det fly larmer mere uden efterbrænder end et F16 med! De forløbige støj prognoser har ikke bund i virkeligheden. Det ved man når man er blevet overfløjet af et af dem, lige efter to F16.

En kæmpe skude med dobbelt så stor slagskygge og et brøl bagud. Mit familiemedlem, som jeg gik tur med da det skete, kalder JSF en "Bus med vinger".

De kommer til at ekspropriere hele oplandet... Der er kun 1500 meter til Vojens centrum! Vejle glæder sig til "Milliard investeringer" (oven i dem vi giver for flyene...)

http://kommuneplan2017.vejle.dk/dk/kommuneplan-2017-2029/hovedstruktur-og-retningslinjer/trafik-tekniske-anlaeg-og-stoej/lufthavn/

4
11. juni 2019 kl. 14:58

"Oppositionen mod USAs metoder både i resten af verden, men i særdeleshed i Kina og i den kinesiske befolkning, er hastigt stigende."

Har selv været stor fortaler for NATO, men nu synes jeg også, at i en længere tids horizont, ikke længere kan bruge kan stole på denne Alliance.

Vi må på sigt, vende os mod EU. Og en til en start kunne vi starte med kun at købe Europæsike våben, fra dem som vi evt skal kæmpe med.

Herunder fly i form af et meget billige Svenske fly, eller et meget avanceret Europæsik fly. Hvor det sidste nu, ikke falder fra hinanden, og er en dødsfælde for piloten hvis det bliver ramt.

Ved tanke om mulige nære trusler ville ubåde fra Tyksland eller Sverige også være en mulighed.

  • Så får vi samtidigt også en større produktion, arbjedspladser, viden og forskning her hjemme.

Et bevist fravalg af Amrikanske varer, på personligt basis, kan jo være en start. Og måske samtidigt også være et svar til den rasitisk, og i bedste fald narsistisk farlige mand i USA.

3
11. juni 2019 kl. 12:52

Huawei er angiveligt kun måneder fra at åbne deres egen play store.

Jeg er sikker på at alle udviklere gladeligt smider en kopi af deres software der også. Ellers mister de (foreløbig) 350 millioner kunder der har en Huawei.

Mon ikke den primære årsag til Trumps (USAs) fremfærd mod Huawei er at finde balandt andet her:https://www.theverge.com/circuitbreaker/2019/5/1/18525034/huawei-apple-samsung-smartphone-market-share-idc-2019

På router markedet er Cisco desuden, efter Huawei balladen fra q3 2018 og frem, gået fra 15% fald i markedet Q2 2018 til 15% stigning Q1 2019.

Det her er det mest beskidte samarbejde mellem en stat og dens virksomheder og overlader vist ikke noget til Kineserne at skamme sig over, hvad angår metoder:

2018:https://www.telecomlead.com/telecom-statistics/cisco-and-huawei-dominate-router-market-in-q2-2018-86249

2019:https://www.telecomlead.com/telecom-statistics/router-market-share-of-cisco-huawei-and-juniper-in-first-quarter-90687

Uanset er det træls som forbruger og USA ender med en styg maveplasker, hvis de fortsætter denne linie. Oppositionen mod USAs metoder både i resten af verden, men i særdeleshed i Kina og i den kinesiske befolkning, er hastigt stigende.

2
7. juni 2019 kl. 14:01

.. så kan man bare håbe på at listen af skrammel som så ikke bliver installeret bliver meget længere.

Så begynder Huawei at blive mere attraktiv.

1
7. juni 2019 kl. 13:46

When goods don’t cross borders, soldiers will</p>
<ul>
<li>Frederic Bastiat

Forhåbentlig besinder parterne sig snart...