Huawei etablerer udviklingsafdeling for kameraer og billedbehandling i Lund

Illustration: ricochet64/Bigstock
Den kinesiske telegigant Huawei etablerer et nyt udviklingsteam i Lund, der skal arbejde med videoovervågning.

Huaweis forretningsafdeling i Lund består lige nu af chipdesign og standardisering af 5G, men inden for en overskuelig tid kommer den også til at inkludere et udviklingsteam, der skal arbejde med videoovervågning. Det meddeler nyhedssitet Rapidus i dag, skriver Computersweden.

Målet for virksomheden er, skriver Rapidus, at udvikle et nyt og moderne overvågningskamera. Derudover leder Huawei også efter folk med kompetencer inden for billedbehandling.

Carina Axelsson, kommunikationschef for Huawei i Sverige, skriver i en e-mail til Rapidus:

»Som en del af vores arbejde med 5G er også tilkoblede objekter – Internet of Things – et område i vækst med blandt andet kameraer, video og forskellige sensorer. Vores ekspertise inden for mobile tjenester ekspanderer fortsat i Sverige, og vi rekrutterer nu til blandt andet vores kontor i Lund.«

Hvem der skal lede denne nye del af virksomheden, eller hvor stor gruppen bliver, er endnu ikke offentliggjort.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Ditlev Petersen

... mon forbudt på linje med forbud mod masker og pose over hovedet? Eller kan man ikke narre disse kameraer med kraftig make-up?


Sort sminke i ansigtet, mexikanerhat og klap for øjet er vist allerede upassende, så et egentlig forbud er ikke relevant. ;-)

I øvrigt er det vist stadig meget svært at undgå, at man bliver identificeret på sin gangart. Højden kan man jo ikke gøre ret meget ved.

  • 1
  • 0
Lars Tranke

alt det der sensorshit er en ting, som er kritisk og gelejder os direkte ind i en politistat - se bare hvad vej det går i Kina. Mon ikke også det kommer til vesten i fullblown udgave...

men noget andet er 5G - der bør tales mere om det. 5G er mikrobølger, som dem man har i mikroovnen - tænk over at inde i mirkoovnen kan man opvarme mad til forkullet ukendelighed - har man lyst til at ha et apparat med mirkobølger i lommen, eller holde det op til øret et par timer om dagen ?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize