Huawei bekræfter dobbelt Android-Windows smartphone

Illustration: Android Logo
Den kinesiske telekommunikationsvirksomhed Huawei bekræfter nu, at de vil lave en ny type smartphone, der lader brugeren skifte mellem styresystemer.

Brugernes foretrukne valg af mobile styresystemer kan beskrives som nærmest værende en religiøs kamp, men nu kan der blive vendt op og ned på den fejde.

Den kinesiske telekommunikationsvirksomhed Huawei bekræfter nemlig, at de vil lave en smartphone, der er kompatibel med både Windows Phone og Android-styresystemet, hvilket lader brugeren selv vælge mellem de to systemer efter forgodtbefindende.

Det skriver sitet Informationweek.

De af Huaweis smartphones, der kører på Windows Phone-styresystemet, sælger ikke helt så godt som dem, der kører Android. Det kan derfor blive »en nødvendighed« at lave et dobbeltsystem.

»Hvis det kun er Windows, vil folk måske ikke finde det lige så let at købe telefonen. Hvis de har Android og Windows sammen, og de kan skifte imellem dem, som de lyster, vil det gøre det lettere at vælge Windows Phone,« siger Shao Yang, Huaweis chef for marketing.

Rygter om smartphones med dobbelte styresystemer har i den seneste tid fået en del næring, efter at det er kommet frem, at Windows 8.1 og Windows Phone-enheder måske kan tilgå apps fra Android, mens også andre store spillere har været nævnt i samme sammenhæng.

Huawei, der er forpligtet til at producere smartphones med Windows’ styresystem, kan også konstatere, at Windows Phone er blevet sat af på markedet.

Det tilskrives af mange som følge af, at udbuddet af apps ikke er voldsomt imponerende. At gøre Android-udviklede apps tilgængelige kan være vejen frem.

Analysevirksomheden IDC forudså sidste måned, at Windows Phone kun ville udgøre 3,9 procent af markedet for smartphones i 2014. Ifølge virksomhedens beregninger vil den markedsandel kun være steget til 7 procent i 2018, hvilket vil være halvdelen af iPhones markedsandele og så lidt som en ellevtedel af Androids.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Carsten Olsen

Huawei, der er forpligtet til at producere smartphones med Windows’ styresystem, kan også konstatere, at Windows Phone er blevet sat af på markedet.

Hvordan er de mon havnet i den "lose-lose situation". Er det mon en eller anden unfair-konkurence-aftale de har indgået med et eller andet "unfair-firma" ?

Hvis det er Microsofts hensigt at kører Android apps på WP-telefoner tror jeg gerne Google vil være med om at lave et fælles API. Det vil ende i en "win-win-situation" for hele mobilOS markedet. Jeg tror ikke den nye Microsoft direktør er bange for at prøve noget nyt?

Hvem ved: Måske kan WP komme til at have Linux i kernen inden årskiftet? Det kræver selvfølgelig "fuld compliance med GPL2" af Microsoft, men det er ikke umuligt. GPL2 code kan fint "samspille" med WP, bare de ikke bindes eller linkes sammen. GPL2 er faktisk meget liberal, selv om "alle" tror noget andet.

  • 0
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere