Huawei-ansat arresteret i Polen for spionage

1 kommentar.  Hop til debatten
Huawei-ansat arresteret i Polen for spionage
Illustration: Veja/Bigstock.
De polske myndigheder har arresteret en ansat hos den kinesiske televirksomhed Huawei.
11. januar 2019 kl. 14:55
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere medier fortæller, at en ansat ved det kinesiske teleselskab Huawei er blevet arresteret i Polen for spionage. Det skriver Reuters og The Register med henvisning til det polske medie TVP.

Reuters fortæller, at også en polsk statsborger er blevet arresteret i den forbindelse.

Adskillige lande har den senere tid udtrykt bekymring i forhold til at anvende udstyr fra Huawei i telenettet. Bekymringen går på, at virksomhedens kan bruges til spionage på vegne af den kinesiske stat.

Huawei har konsekvent og vedvarende benægtet beskyldninger om, at virksomheden skulle udgøre en spionagetrussel. Ifølge Reuters er der aldrig fremlagt offentlig dokumentation for, at spionage via Huaweis systemer har fundet sted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jævnfør nyhedsbureaets gengivelse af historien fra TVP så er lokale Huawei-kontorer blevet ransaget, og det samme gælder kontorer hos televirksomheden Orange Polska, hvor den arresterede polske statsborger efter sigende skulle arbejde.

»Vi er klar over situationen, og vi er ved at undersøge den nærmere. Vi har ikke nogen kommentarer for øjeblikket,« oplyser Huawei i en meddelelse til Reuters, som fortsætter:

»Huawei lever op til alle love og regler i de lande, hvor det opererer, og vi kræver, at alle ansatte efterlever love og regler i de lande, de er baserede i.«

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. januar 2019 kl. 15:01

Her er Version2 efter min mening lidt for hurtigt ude med at bruge denne sag til at bestyrke de strategiske bekymringer omkring brugen af Huawei udstyr. Det er da muligt, at der er en sammenhæng, men vel lige så stor mulighed for at det er en enkelt person, der ikke har kunnet styre sig.

Med samme rationale kunne man jo have skabt mistillid til IBM og dets produkter da sagen omkring NETS / Se&Hør skandalen først dukkede frem.